Nesen uztaisīju balinātāju pēc savas vīramātes ieteikuma. Šādu efektu nevarēju iegūt ne arvienu dārgo līdzekli

Tik labu efektu nevarēju iegūt ne arvienu dārgo līdzekli. Traipi bija pazuduši, bet krāsa tik žilbinoši balta, it  kā   lieta tikko nākusi no veikala.

Balinātājs audumiem

Pagatavošana ir vienkārši primitīva, un sastāvdaļas arī.

Virtuves dvieļus un citas taukainas drēbes viegli var atmazgāt ar sinepēm. 2 ēd./k. sinepju pulvera izšķīdina 1 litrā karsta ūdens un ļauj ievilkties. Izkāš, pievieno nepieciešamo ūdens daudzumu, lai varētu dvieļus iemērkt. Atstāj uz nakti.

Mazgā kā parasti.

Dvieļi izbalināsies un izdezinficēsies, bet zīmējums būs kļuvis košāks. Baltās drēbes dzeltē no vecuma vai mazgāšanas. Padoms, kā izbalināt pelēcīgo veļu ir ļoti vienkāršs – kopā ar pulveri  ūdenim pievieno ožamo spirtu.

Pat vecas lietas pēc pāris šādām procedūrām “kļūs jaunākas.”

Zīda u vilnas izstrādājumus iemērciet šķīdumā: uz 10 litriem ūdens 50 grami pulvera, 6 ēd./k. sāls, 1 ēd./k. ožamais spirts, 1 ēd. / k. 3% ūdeņraža pārskābes. Drēbes mērcē apmēram 5 stundas. Pēc tam mazgā saudzējošajā režīmā. Zeķes var iemērkt siltā ūdenī, kam pievienotas 2 ēd./ k. borskābes. Tā ir lieliska profilakse sēnīšu infekcijām. Tā balināt var arī krekliņus. Pēc tam mazgā parastajā režīmā.

avots

Pievienot komentāru