Nesen veiktie pētījumi apstiprinājuši: jo vairāk vecāki apskauj savus bērnus, jo tie izaug gudrāki

Un kāda veida attiecības praktizējiet Jūs? Ja Jūs pastāvīgi apskaujiet un samīļojiet savus bērnus, tad turpiniet to! Šajā rakstā mēs pastāstīsim, kāpēc tik vajadzīgs ir taktīlais kontakts ar bērniem.

Jaunākie pētījumi atklājuši fiziskās saskarsmes lielo nozīmi bērna attīstības laikā. Ohaijo štata Apvienoto nāciju bērnu slimnīcā tika veikta aptauja, kuras gaitā noskaidrojās, ka, jo biežāk Jūs apskaujat bērnus, jo labāk attīstās viņu prāta spējas.

Šajā pētījumā piedalījās 125 mazuļi. To skaitā bija kā pirmslaika dzimušie, tā arī “pārnēsātie” bērni. Zinātnieki un medicīnas personāls centās noskaidrot, cik lielā mērā viņi visi reaģē uz biežiem pieskārieniem.

Rezultāti parādījja, ka neiznēsātie mazuļi mazāk reaģē uz taktilo saskarsmi. Bet noteiktajā laikā dzimušo bērnu smadzenes uzrādīja neparastus rezultātus.

Natali Meitre, ārste, kura piedalījās pētījumā, runā par to, ka pat vienkāršai bērna iemidzināšanai, šūpojot uz rokām, jau ir liela nozīme viņa attīstībā.

“Mēs pārliecinājāmies, ka ikvienam bērnam ir absolūti nepieciešams pastāvīgs taktilais kontakts. Tādā veidā bērni ātrāk attīstīsies!”- paziņoja Natalī.

Apskaujieties, cik var biežāk! Tāda saikne ir ārkārtīgi svarīga mazuļiem! Pastāstiet par šo pētījumu saviem draugiem, lai arī viņi uzzina, cik svarīgi ir mīlēt savus bērnus!

avots

Pievienot komentāru