Nespēj saņemties svarīga darba veikšanai? Tas nenozīmē slinkumu – tevi, iespējams, māc skumjas vai pat depresija

Citiem vārdiem sakot, prokastinācija sākas slikta garastāvokļa dēļ. Kad tev uzkrauj lietas, kuras nepavisam negribas darīt, tu sajūti garlaicību, trauksmi, nepārliecinātību, frustrāciju, skumjas, riebumu, depresiju, utt. Prokrastinācija – tas ir mēģinājums izvairīties no šīm negatīvajām emocijām.

Protams, tas lielā mērā ir atkarīgs no uzdevuma. Piemēram, tev jānodod priekšniekam apnicīga atskaite; tu automātiski domā, ka jebkura cita nodarbe būs interesantāka. Bet atteikties tu nevari, tāpēc aizpildi laiku ir pilnīgi jebko, atstājot atskaiti uz pašām beigām.

LASI VĒL: 3 vīriešu tipi, kuri pastāvīgi un bezkaunīgi melo

Šķiet, ka prokastinācija palīdz tikt galā ar negatīvo. Bet patiesībā, izvairoties no negatīvām emocijām, tava pašsajūta pasliktinās vēl vairāk. Prokrastinācija – tā ir emociju, nevis darba ražīguma problēma; tādējādi būtība nav tajā, ka esi slinks un tev ir jākļūst organizētākam, bet gan tajā, ka tev jāiemācās pārvaldīt savas emocijas.

Atrodi nodarbi, kas palīdzēs atbrīvoties no negatīvām sajūtām, nekaitējot darbam. Ikvienam pašam ir jāpieņem šis lēmums, atrodot atbildes sevī.

Un neuzskati sevi par sliņķi!

avots: culturacolectiva.com

Pievienot komentāru