Neviens no darbiniekiem nespēja saprast, no kurienes kaķis katru vakaru dabū tādu naudu

Reiz Stjuartam MakDenielam – mārketinga firmas GuRuStu īpašniekam Talsā (Oklahoma, ASV) radās problēma. Viņu biroja telpās, kas atradās pirmajā stāvā, parādījās peles.

Pieņēmis lēmumu paņemt kaķi, Stjuarts devās uz vietējo dzīvnieku patversmi. Vīrietis no turienes paņēma sešus mēnešus veco kaķēnu, un aizveda uz uzņēmuma biroju.

Kaķēns lieliski iedzīvojās jaunajā vietā. Visu dienu viņš staigāja pa biroju, lēca uz datora klaviatūrām un “palīdzēja” darbiniekiem aizsūtīt vēl neuzrakstītas e-pasta vēstules, ķēra peles.

Reiz uzņēmuma darbinieks atklāja kaut ko dīvainu. Pie aizslēgtajām stila durvīm, kas veda ārā no ēkas, uz grīdas gulēja vesela kaudze sīku banknošu, bet blakus tām sēdēja kaķis.

Cilvēki bija nesaprašanā. No kurienes kaķis ņem naudu un turklāt vēl tādā daudzumā?

Nākamajā dienā situācija atkārtojās.

Nolēmuši noskaidrot, kas īsti notiek, darbinieki sāka uzmanīgi sekot kaķim un noskaidroja sekojošo. Pa dienu kaķis daudz laika pavada pie stikla durvīm, guļot saulītē. Garāmejošie cilvēki, vēloties paspēlēties arkaķi, pa caurumu bāza naudas banknotes, bet kaķis veikli tās noķēra.

Jāsaka, ka ēka atrodas rajonā, kur ir daudz izklaides centru un gājēju ieliņu. Dienas laikā garām birojam paiet ļoti liels daudzums cilvēku, kuri nekur nesteidzas. Tāpēc arī līdz vakaram nauda sakrājas diezgan ievērojamā daudzumā.

Uzņēmuma darbinieki kopā ar īpašnieku nolēma kaķa “nopelnīto” naudiņu izmantot labiem darbiem – nodot to tālāk vietējam bezpajumtnieku centram. Bet uz biroja durvīm uzlika atbilstošu paziņojumu.

Ziņas par kaķi-filantropu ātri izplatījās aiz pilsētas robežām, un cilvēki sāka sūtīt naudu labdarībai pa pastu un internetā.

Pēc tam, kad tika atklāta kaķa kaislība uz skaidru naudu, viņam piešķīra iesauku CASHnip (no angļu valodas – skaidra nauda un CATNIP – kaķpēdiņas).

Šķir nākošo lapu un noskaties video

Pievienot komentāru