Notiks seminārs augstskolām par ES fondu atbalstu studējošo inovāciju sekmēšanai

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) aicina augstākās izglītības institūcijas uz informatīvu semināru par pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu pasākumu īstenošanai, kas sekmēs studējošo inovāciju spēju. Tas notiks š.g. 28. augustā Rīgā.

Seminārā informēs par programmas “Inovāciju granti studentiem” būtiskākajiem īstenošanas nosacījumiem, sniegs projektu iesniegumu sagatavošanai noderīgu informāciju un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Seminārs notiks 28. augustā Rīgā, Smilšu iela 1, CFLA zālē; tā darba kārtība pieejama šeit, pieteikšanās semināra apmeklējumam (līdz 26. augustam) – šeit.

Atklātā projektu iesniegumu atlasē, kur Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajā Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta programmā paredzēts piešķirt ERAF finansējumu vairāk nekā 19,8 miljonu eiro apmērā, plānots sekmēt studējošo inovācijas spēju un uzņēmējspēju, kā arī stiprināt augstskolu un studējošo sadarbību ar komersantiem, piesaistot privāto finansējumu Studentu inovāciju programmas īstenošanā. Šo mērķu sasniegšanai augstākās izglītības iestādes varēs organizēt inovāciju konkursus un sacensības, inovāciju darbnīcas, īstenojot studentu inovāciju pieteikumus, vasaras skolas, specializētās mācības un mācību konferences, kā arī citus pasākumus, kas attīsta studējošo inovatīvumu un uzņēmīgumu.

ERAF finansējumam var pieteikties augstākās izglītības institūcijas, kas kā sadarbības partnerus projektu ieviešanā iesaistīs citas augstākās izglītības iestādes, zinātniskās institūcijas, komersantus, biedrības un nodibinājumus, kā arī valsts vai pašvaldību institūcijas.

Pirmajā programmas atlases kārtā ieguldījumiem studējošo inovāciju veicināšanā paredzēts investēt 19 850 697 eiro ERAF līdzekļu un piesaistīt privāto līdzfinansējumu vismaz 6 616 899 eiro apmērā.

Atklātajā projektu iesniegumu atlasē projektu iesniegumus ERAF atbalsta saņemšanai var iesniegt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā līdz š.g. 1. oktobrim. Projektu iesniegumu atlases nolikums, veidlapas un cita noderīga informācija pieejama CFLA mājaslapā.

Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotā informācija par programmu pieejama šeit.

Atbalsts studējošo inovācijām paredzēts darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā” 1.1.1.3. pasākuma “Inovāciju granti studentiem” ietvaros.

Pievienot komentāru