Notiks seminārs par projektu idejām un mērķiem augstskolu labākai pārvaldībai

Rīt, 2018. gada 28.februārī, LU Microsoft inovāciju centra konferenču zālē notiks Izglītības un zinātnes ministrija organizēts informatīvais seminārs – publiskās diskusijas par projektu sagatavošanas aspektiem augstskolu labākai pārvaldībai. Tieši šim mērķim augstākās izglītības iestādēm šobrīd ir pieejamas Eiropas fondu finansējums ar kopējo plānoto projektu summu 20 milj. eiro apmērā, tāpēc atsaucība dalībai seminārā ir ļoti liela.

Semināra laikā pamatā tiks apspriesti ES fondu pasākuma “Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijās” idejas, mērķi un projektos atbalstāmās darbības, kas definētas Ministra kabineta noteikumos par minētā pasākuma nosacījumiem. Seminārā tiks apspriests, kā labāk plānot un uzlabot attiecīgas tautsaimniecības nozares iesaisti augstskolu pārvaldības procesos un studiju īstenošanā, tāpat uzmanība tiks vērsta uz augstskolu iekšējās kvalitātes vadības pilnveidi un akadēmiskā godīguma kultūras attīstību, kā arī tiks diskutēts par augstskolu resursu koplietošana un e risinājumu ieviešanu – ko un kā var padarīt efektīvāku, ērtāku, uz kvalitatīvu rezultātu vērstu?

Seminārā piedalīsies arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvji, kas semināra dalībniekiem sniegtu detalizētu informāciju par projektu iesniegumu sagatavošanas un iesniegšanas praktiskajiem aspektiem, lai augstākās izglītības iestādes veiksmīgi paspētu noteiktajam termiņam – līdz š.g. 27. aprīlim sagatavot un iesniegt projektu pieteikumus izsludinātajā atklātajā projektu pieteikumu atlasē.

Plašāku informāciju par semināru un semināra darba materiālus aicinām skatīt IZM mājas lapā http://www.izm.gov.lv/lv/es-strukturfondi/2014-2020/aktualitates/2807-8-2-3-informativais-seminars

Pievienot komentāru