Olas baltums nemaz nav tik veselīgs, kā mums stāstīja. Vai jūs zinājāt?

Vai jūs regulāri ēdat olas baltumu? Mēs visi esam labi informēti par tā pienesumu veselībai, bet, vai jūs zināt, ka olas baltumam ir arī blakusefekti?

Daudziem tas var būt negaidīti, bet olas baltumi var negatīvi ietekmēt jūsu veselību.

Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, vitamīniem, fosforu, kalciju un cinku. Tomēr ir arī blakusefekti olu lietošanai, kas var ietekmēt mūsu veselību.

Alerģijas.

Viens no visizplatītākajiem olas baltuma lietošanas blakusefektiem ir alerģija. Tas notiek, kad jūsu organisms olas baltumu uztver kā kaitīgu jūsu imūnsistēmai.

Alerģijas simptomi: iesnas, tūska, nātrene, ādas nieze, slikta dūša un vemšana.

Olas baltuma lietošana var izraisīt arī alerģiju, kas zināma kā anafilaktiskais šoks, kura simptomi ir tūska kaklā un zems asinsspiediens.

Saindēšanās ar pārtiku.

Salmonella ir baktērijas, kas izveidojušās olā un olas čaumalā, un tās var izraisīt saindēšanos ar pārtiku. Tomēr rūpīga olas notīrīšana pirms tās pagatavošanas var risku samazināt.

Svaigu olas baltumu lietošana var palielināt risku, kas saistīts ar gremošanas problēmu attīstību.

Biotīna deficīts.

Olu lietošana pārtikā var izraisīt biotīna deficītu, kas noved pie ādas saslimšanām, piemēram, dermatītu, muskuļu tonusa deficītu, muskuļu sāpēm, krampjiem, matu izkrišanu un tā tālāk.

Regulāra olu lietošana var palielināt biotīna deficīta risku. Avidīns (olbaltumviela no olas baltuma) izvada biotīnu no organisma, tādējādi palielinot zema biotīna līmeņa risku.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru