Orhideja mājās: pazīmes un māņticība

Grūti atrast augu valstī vēl kādu tikpat noslēpumainu ziedu kā orhideja.

Grūti atrast augu valstī vēl kādu tikpat noslēpumainu ziedu kā orhideja. Par šo prasīgo istabas augu klīst arī ne mazums pretrunīgu pazīmju un māņticības, liekot saimniecēm vairākas reizes apdomāt, vai audzēt šo augu mājās.

Daudziem cilvēkiem dažādas pazīmes un māņticība ir ļoti svarīgas. Puķkopju vidū ir daudz strīdu par to, vai var audzēt orhidejas mājas apstākļos. Orhideja ir viens no senākajiem un skaistākajiem ziediem uz pasaules. Tā tiek uzskatīta par šķīstības, nevainojamības, daiļuma, apburšanas un vienotības simbolu. Pret orhidejām ir ļoti daudz aizspriedumu, taču daudzu pamatā ir dzīves pieredze, un tāpēc tiem var uzticēties.

Negatīvās pazīmes un māņticība

Orhideju uzskata par “enerģētisko vampīru.” Daudzi uzskata, ka orhideja atņem visu enerģiju, pazemina darbaspējas un aktivitāti tiem, kas dzīvo ar to kopā mājās.

Tāpat tiek uzskatīts, ka orhideja aprij vīrišķo enerģiju, tādejādi izdzenot stiprā dzimuma pārstāvjus no mājām. Tomēr, tas tā nav. Orhideja tiešām skaitās sieviešu puķe. Tā piešķir meitenēm vairāk sievišķības un skaistuma. Uz vīriešiem tāds zieds tiešām iedarbojas negatīvi: tā padara vīrieti pārlieku jūtīgu un maigu.

Orhideju negatīvās īpašības biedē, taču tas nenozīmē, ka tās nevar audzēt mājās. Kā vampīrs orhideja ir aktīva tikai nakts stundās, tāpēc varbūt labāk nelikt orhidejas istabā, kur jūs guļat. Kā arī ierobežojiet vīriešu saskarsmi ar šo ziedu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru