Pagājušajā gadā es pirmo reizi izmantoju dārzā etiķi. Tagad visi kaimiņi dara to pašu!

Nevienam nav noslēpums, ka augi, tāpat kā cilvēki, var slimot. Bet slimnieki obligāti ir jāārstē. Mēs jums pastāstīsim, kā izārstēt dārzu ar tāda produkta palīdzību, kas nepiesārņo apkārtējo vidi un nerada negatīvu ietekmi uz cilvēka organismu.

Šis produkts ir etiķis. Jūs varat neizmantot dārgas ķimikālijas, jo to vietā var izmantot tieši etiķi!

1. Cīņa ar nezālēm

Baltais etiķis ir dabīgs herbicīds. Ielejiet to pudelē ar smidzinātāju un apstrādājiet nezāles: tas palīdzēs ātri no tām atbrīvoties.

2. Cīņa ar sēnīšu infekcijām
Ja jūsu augi ir inficēti ar sēnīti, tos var apstrādāt ar etiķi, jo tas ir dabīgs fungicīds. Samaisiet divas tējkarotes etiķa ar kumelīšu uzlējumu. Uzsmērējiet maisījumu istabas temperatūrā uz augiem, kas ir inficēti ar sēnīti.

3. Problēmu risināšana, kas saistīti ar augsnes skābumu

Ja augsne nav pietiekoši skāba cietā ūdens dēļ, tad šo problēmu var atrisināt ar etiķa palīdzību. Vienkārši aplejiet tos iecirkņus, kas cieš no skābes trūkuma, ar etiķa šķīdumu – 50 ml etiķa uz katru litru ūdens.

4. Māla podu tīrīšana
Zieda podiņu (jo īpaši māla) izmantošanas procesā tiem ir tendence uzsūkt minerālus, kalciju un citas vielas. Rezultātā tie zaudē spīdumu un kļūst augiem nederīgi. Lai šo problēmu atrisinātu, iemērciet podiņus ūdens un etiķa šķīdumā (attiecībā 50 :50), atstājiet aptuveni uz stundu. Pēc tam tie būs gluži kā jauni!

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru