Paglābs no plaisājošiem papēžiem – dadzis

Pavisam negaidīti es iemācījos uzturēt savas kājas ideālā stāvoklī. Parasti no staigāšanas basām kājām vasarā papēži kļūst raupji, saplaisā tā, ka atklātos apavos staigāt ir burtiski neiespējami.

Bet tā kā visas brīvdienas mēs pavadām vasarnīcā, tad visbiežāk mēs staigājam tieši basām kājām, un no tā ir grūti atteikties, turklāt tas taču ir tik ļoti veselīgi. Mums kaimiņos vasarnīcā ir sieviete, kura ļoti sen slimo ar locītavu slimībām.

Lai mazinātu asas sāpes, viņa izmanto dadža ārstnieciskās īpašības, precīzāk – viņa lieto tā uzlējumu. Viņa jau sen pamanīja, ka pēc pāris kompresēm, ko viņa lika uz kājām, gandrīz visa raupjā āda uz pēdām ātri pazuda. Dažreiz pat pārāk daudz. Un tad viņa arī izdomāja dadža līdzekli uztaisīt maigāku par uzlējumu, un iemācīja mani izgatavot plācenīšus no dadžiem, kas uz nakti jāpieliek pie papēžu raupjās ādas.

Dadža lapas ir jāsaberž putriņā, jāsamaisa ar medu, jāpievieno parastie milti un jāizveido plāceņi. Šie plāceņi ir jāpieliek pie papēžiem, bet no rīta tie jāapstrādā pavisam vienkārši – vienkārši jānogriež visa nolupusī āda.

Pēc tāda procedūras vairs nav jāveic ne mājas, ne arī profesionāls pedikīrs. Ja jums liekas, ka ar vienu procedūru nepietiek, āda nepietiekoši nolobās, var tādas veikt pat divas vai trīs, vienkārši rūpīgi sekojiet līdzi ādas stāvoklim, un paši saprotiet, kad ir jāapstājas. Jau otro vasaru pēc kārtas mani papēži ir brīvi no plaisām, un āda uz tiem ir kā zīdainim.

avots

Pievienot komentāru