Par drošu peldēšanos pludmalē informēs karogi

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” informē, ka šogad Ventspils pilsētas pludmales daļā, kurā strādā Glābšanas dienests, ir ieviests jauns drošības zīmju lietojums atbilstoši Starptautiskās glābšanas federācijas krāsām (karogs – sarkans virs dzeltenā). Lai pludmales apmeklētājiem būtu labāk saprotama jaunā karogu lietošanas sistēma, pievienojam skaidrojumu, kā tas pareizi ir lietojams:

1. Sarkans virs dzeltens – Peldēties atļauts;

2. Dzeltens virs sarkana – Peldēties aizliegts;

3. Sarkans virs dzeltena kopā ar dzeltenu karogu – Peldēties bīstami.

Pievērsiet uzmanību uz pludmales ziņojumu dēļa izvietotai informācijai! Lūgums apmeklētājus ierodoties pludmalē, iepazīties ar noteikumiem, kas izvietoti stendā pie Centrālās ieejas Nr.4. Pievērsiet uzmanību informatīvo karogu sistēmai – ja pludmalē pacelts sarkans virs dzeltena kopā ar dzeltenu karogu, tas nozīmē, ka laikapstākļu dēļ peldēties ir aizliegts!

Paralēli pie katras ieejas, tāpat, kā iepriekšējos gados, būs izvietoti stendi ar ieejas numerāciju, kuros tiks izvietotas drošības zīmes – zaļā, sarkanā un dzeltenā krāsā, norādot informācija par to, vai konkrētajā dienā ir atļauts vai aizliegts peldēties, kā arī vai tas ir bīstami.

Šādu informatīvo karogu sistēmu paredz starptautiskais standarts ISO 20712, un tā piemērošanu ieteica Latvijas pludmales glābēju asociācija, kas ir starptautiskās glābēju asociācijas biedrs. Asociācijas pārstāvji 2017.gadā veica pludmales drošības novērtējumu un uz tā pamata izstrādāta četru gadu Rīcības programma ieteikumu ieviešanai.

Neskaidrību gadījumā par drošību pludmalē var griezties Ventspils pludmales Glābšanas dienestā.

Pievienot komentāru