Par izmestu cigarešu izsmēķi šeit draud sods 11 000 dolāru apmērā. Nepieciešams soda mērs

Autovadītāji, kuri tiks pieķerti pa mašīnas logu izmetam cigarešu izsmēķi, saņems 10 soda punktus un maksās sodu 11 000 dolāru apmērā, saskaņā ar Jaunās Dienvidu Velsas štata likumu (Austrālija).

Likums darbosies laikā, kamēr ir pilnīgs aizliegums kurināt ugunskurus. Pārējā laikā par izmesto iededzināto cigareti tiks piešķirti 5 soda punkti.

LASI VĒL: Suns izglāba aitu ganāmpulku no nežēlīgajiem ugunsgrēkiem Austrālijā

Bet pasažieriem, kuri izmetuši izsmēķus, sodīs tikai ar 660 dolāriem, kaut arī ugunskuru kurināšanas aizlieguma laikā šī summa pieaugs divkārt.

Jaunās soda sankcijas ir visstingrākās visā Austrālijā, tās tika paziņotas pēc ārkārtas situācijas paziņošanas valstī meža ugunsgrēku dēļ.

Pagājušā gada laikā par to tika sodīti vairāk nekā 200 cilvēki.

Policistu un avārijas dienestu ministrs Deivids Eliots stāsta, ka pirmo reizi par tādu pārkāpumu tiek piešķirti soda punkti. Tomēr viņš neuzskata šo sodu par pārlieku bargu.

LASI VĒL: Kas noticis ar Ķenguru salu pēc ugunsgrēkiem Austrālijā. Sāpīgi skatīties

“Domāju, ka visi man piekritīs: pietiek pielaidīguma. Tikai manā vēlēšanu iecirknī vien tika fiksēti trīs ugunsgrēki no mašīnu izmestu cigarešu izsmēķu dēļ, – viņš stāsta.  – Es uzskatu, ka šāda veida pārkāpums ir jāizskata kā dedzināšana”.

Vai jūs piekrītat?

avots: dailymail.co.uk

Pievienot komentāru