Par lukosofru signālu neievērošanu Kurzemē noformēti 128 administratīvo pārkāpumu protokoli

Visu pagājušo nedēļu Valsts policija Kurzemes reģiona amatpersonas pastiprināti pievērsa uzmanību luksoforu signālu ievērošanai kā transportlīdzekļu vadītājiem, tā arī gājējiem.

Kopumā pagājušajā nedēļā visā Kurzemē noformēti 128 administratīvo pārkāpumu protokoli par luksoforu signālu neievērošanu. 90 no tiem ir noformēti gājējiem, bet 38 – transportlīdzekļu vadītājiem. Visvairāk pārkāpumu konstatēti Ventspilī – 65 gājējiem noformēti protokoli par noteikumu neievērošanu. Talsos konstatēti 15 pārkāpumi, Saldū – 9, Kuldīgā – 2, savukārt Liepājā – 1.Savukārt par luksoforu signālu neievērošanu Liepājā noformēti 25 protokoli, Saldū – 7, Ventspilī – 5, savukārt Talsos – 1. Šajā nedēļā Valsts policija visā Kurzemē pastiprinātu uzmanību pievērsīs atstarojošo elementu lietošanai diennakts tumšajā laikā.

Valsts policija atkārtoti atgādina iedzīvotājiem par atstarotāju lietošanas nepieciešamību. Tie ir jālieto ne tikai gājējiem, bet arī velosipēdistiem, kā arī jāpiestiprina gan pie invalīdu, gan bērnu ratiņiem. Jāpiebilst, ka ja kājāmgājējs vai riteņbraucējs iepriekš savu maršrutu ir izplānojis vietās, kur ielu apgaismojums nav vispār (piemēram, lauku apvidos), drošāk būtu lietot atstarojošās vestes, ar kurām ceļu satiksmes dalībnieks ir pamanāmāks.

Pievienot komentāru