Par pamestu mājdzīvnieku Itālijā piespriež 10000 eiro sodu vai 12 mēnešus cietumā

Tur šajā jautājumā likumi ir bargi!

Itālijā ir pieņemts rūpēties par klaiņojošiem dzīvniekiem. Valsts līmenī tiek organizēta propaganda četrkājaino tiesību aizsardzībai.

Jau sākumskolā bērniem tiek ieaudzināta līdzjūtība un žēlsirdība attiecībā pret suņiem, kaķiem un citiem mājdzīvniekiem.

Strādāt par brīvprātīgo dzīvnieku patversmē itālietim – gods, kā arī ņemt sev mīļdzīvnieku no patversmes.

Tagad Itālijā nelāgus saimniekus, kuri izmetuši uz ielas mājdzīvnieku, gaida bargs sods: sods 10 000 eiro apmērā, nosacītais sods vai apcietinājums ieslodzījuma vietā uz 1 gadu.

Saskaņā ar Itālijas likumdošanu, sodīs arī tos, kas notriecis uz ceļa dzīvnieku (mājas vai meža) un no notikuma vietas bēga. Autovadītājam ir pienākums uz negadījuma vietu izsaukt dzīvnieku policiju.

Itālijā ir izveidots tā saucamais „zaļais numurs” – tā ir karstā līnija, kur zvana, lai sniegtu palīdzību ievainotiem, pamestiem un notriektiem dzīvniekiem.

Tādas sociālās programmas un strādājošie likumi paveic savu darbu: klaiņojošu dzīvnieku skaits Itālijā samazinās ar katru gadu.

Tādi itāliešu centieni aizsargāt dzīvniekus ir ļoti uzteicami! Mūsu valdībai ir ko no viņiem pamācīties. Un vai jūs palīdzat dzīvniekiem bez mājām? Kā?

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru