Parlamentārā sekretāre piedalīsies “Obama Foundation” organizētā apaļā galda diskusijā par Eiropas nākotni Berlīnē

2019. gada 6. aprīlī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa–Lukaševica piedalīsies fonda Obama Foundation rīkotajā pasākumā Berlīnē, Vācijā, un īpašā apaļā galda diskusijā par Eiropas nākotni.

Diskusijā ir aicināti piedalīties 20 Eiropas jaunie līderi, to vidū politiķi, pētnieciskie žurnālisti, uzņēmēji, pētnieki, bezpeļņas organizāciju un NVO pārstāvji, un mākslinieki.

Obama Foundation organizētās īpašās apaļā galda diskusijas, kurā piedalīsies parlamentārā sekretāre, centrā būs jautājumi par to, kas ir mūsdienu Eiropas spēks, kā var ietekmēt izmaiņas, kas ir iemesli nacionālisma pieaugumam Eiropā un kā to risināt. Tāpat paredzēts diskutēt par to, kas šobrīd ir svarīgākie izaicinājumi Eiropā, kādas tiesiskas, politiskas, sociālas un kultūras izmaiņas būtu jāveic, vai Eiropas iedzīvotāji ir vienotāki, vai sašķeltāki nekā pirms 10 un 15 gadiem, kā var mazināt šo sašķeltību un veicināt konstruktīvu iesaistīšanos un atrast iespējas saliedētībai.

Pēc diskusijas notiks bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas (Barack Obama) tikšanās ar aptuveni 300 jaunajiem līderiem un viesiem no visas Eiropas, lai diskutētu par Eiropas nākotni, kā arī par to, ko nozīmē būt aktīvam pārmaiņu veidotājam un kā Obama Foundation var atbalstīt jaunos līderus Eiropā.

Fonds Obama Foundation ir izveidojis programmu, lai starptautiskā līmenī iedvesmotu un apvienotu nākamās līderu paaudzes pārstāvjus. Šīs programmas mērķis ir atbalstīt personības, kas rada taustāmus risinājumus izaicinājumiem gan savās kopienās un valstīs, gan visā pasaulē. Šobrīd fonds vēlas apzināt, kā izveidot šādu programmu pārmaiņu virzītājiem Eiropā. Organizējot tikšanos un diskusiju Berlīnē, tiks uzklausīti fonda uzaicinātie dažādu Eiropas valstu pārstāvju viedokļi.

Pievienot komentāru