Pārstāj griezt nost vistas “ādiņu”: tā ir pati noderīgākā daļa! Ēd uz veselību!

Noteikti bieži esi dzirdējis runas, ka vistas ādiņa ir kaitīga veselībai. Tajā it kā ir daudz tauku, un tas var palielināt holesterīna līmeni, kas izraisīs asinsspiediena palielināšanos un pēc tam arī sirds slimības.

Taču jaunākie pētījumi liecina, ka šī informācija ir novecojusi. Tev vairs nav nepieciešams noņemt vistas ādu pirms ēšanas.

Hārvardas Universitātes veselības eksperti ir apstiprinājuši, ka vistas ādas lietošana, īpaši mērenā apjomā, neradīs veselības problēmas. Turklāt ādai, ko daudzi cilvēki ir izvairījušies ēst gadu desmitiem, piemīt dažas labvēlīgas īpašības, tostarp:

Tā ir noderīga sirdij.

Iespējams, lielākais pārsteigums ir tas, ka vistas āda nav kaitīgs sirdij (un tas bija galvenais iemesls, kādēļ cilvēki to iemeta atkritumos). Tāpat kā avokado, kas arī tiek kritizēts augstā tauku satura dēļ, vistas ādai ir nepiesātinātie tauki, un šis tauku veids ir labs sirdij.

Nepiesātinātie tauki var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un slikto holesterīna līmeni, regulējot arī hormonus. Un tajā nav tik daudz kaloriju, it īpaši salīdzinājumā ar vistu bez ādas. 350 gramu vistas gaļa ar ādu satur tikai 50 kalorijas vairāk nekā vista tādā pašā daudzumā, bet bez ādas.

Tā ir aromātiska.

Un kas tik labs ir aromātiskā ēdienā? Ka tev nav nepieciešams pievienot papildu garšvielas vai sāli, lai padarītu to garšīgāku. Tu, iespējams, jau zini, kādi trūkumi ir sāls lietošanai ikdienā, tāpēc ieteicams samazināt tā patēriņu.

Neuzsūc eļļu.

Vistas gatavošana augstā temperatūrā var padarīt pārtikas produktu ļoti taukainu. Par laimi, āda darbojas kā barjera, tāpēc tev nav jāuztraucas par to, ka vistas absorbēs pārāk daudz eļļas. Eļļa kļūst par garozu, un tā novērš tauku iekļūšanu iekšpusē. Tieši tāpēc, pat ja tu izvairīsies no vistas ādas ēšanas, tā ir jāatstāj vistas pagatavošanas procesā.

Āda ir viena no gardākajām vistas daļām. Un tas ir labi, ka šīs dienas ir aizgājušas, kad cilvēki to izmeta. Bet ir svarīgi saprast, ka, lai gan vistas āda nav kaitīga, tajā joprojām ir vairāk omega-6 nekā omega-3. Šis rādītājs nav līdzsvarots un tādēļ var izraisīt iekaisumu, ja katru dienu vistas ādu patērē lielā daudzumā. Bez tam ir jāizvairās no ādas kaļķošanas, jo tas samazinās tās uzturvērtību un var kaitēt tavam ķermenim.

Bet vai tu mīli vistas ādiņu?

Pievienot komentāru