Pārstājiet darīt šīs 8 lietas, ja vēlaties, lai jūsu bērns beidzot “pieaugtu”! It īpaši tas attiecas uz pusaudžiem!

Tas, ko daži var uzskatīt par vecāku audzināšanas trūkumu, ir jāuzskata par mērķtiecīgu, jo tas ir darbs pie nepieciešamo dzīves prasmju mācīšanas mūsu bērniem, raksta Faith It.

Nenosodiet cilvēku, ja viņa bērns skolas pusdienām iepako veikalā nopirktos krekerus. Nenosodiet cilvēku, ja viņš neatgādina bērnam paņemt līdzi sporta formu fizkultūras stundai. Nenosodiet, ja cilvēks nepārbauda bērna mājasdarbus. (Un netapsiet sodīti!)

Kā iepotēt viņiem pieauguša cilvēka apzinīgumu, ja mēs vienmēr visu darām viņu vietā?

Izvairieties no šīm 8 lietām attiecībā pret savu bērnu-pusaudzi!

  1. Modināt viņus no rīta.

Ja jūs joprojām modinat savas jaunās meitas vai dēlus no rītiem, tad ir pienācis laiks ļaut savu darbu darīt modinātājam! Pavisam drīz viņi sāks patstāvīgi (jā,ticiet!) celties augšā.

Iespējams arī tā, ka viņi piecelsies pāris minūtes pirms iziešanas no mājas. Viņiem vairs negribēsies pamosties tik vēlu pēc tam, kad būs izlaiduši pāris brokastošanas reizes.

Dažas mammas apgalvo, ka viņu bērni-pusaudži ir tik mīļi, ka viņām patīk iet un katru rītu viņus modināt. Lūdzu, apstājieties! Visi savus bērnus uzskata par tikpat apburošiem, kā jūs, bet mūsu mērķis ir izaudzināt patstāvīgus, pieaugušus cilvēkus.

  1. Gatavot viņiem brokastis un iepakot pusdienas līdzi uz skolu.

Mūsu galvenais uzdevums ir izdzirdēt virtuvē bērnu rosīšanos. Jums ir vien jāpārliecinās, ka mājās ir ēdiens, lai viņi varētu pabrokastot un paņemt sev līdzi pusdienas.

Kāds draugs pajautāja: “Tas viss ir lielisksi, bet kā jūs zināt, ko viņi ņem līdzi uz skolu?” Es nezinu. Svarīgi ir, kāds ēdiens jums atrodas ledusskapī vai pieliekamajā kambarī, bet tas jau ir viņu ziņā, ko viņi uzskata par kārtīgu ēdienu.

  1. Dokumentu aizpildīšana.

Jo vairāk bērnu, jo lielāka dokumentācija, kas jāsagatavo mācību gadā. Jūs to darāt viņu vietā, līdz bērni sasniedz pilngadību (bet kāds varbūt pat ilgāk).

Jums ir jāpasaka priekšā, ja vajadzīgs – bet tas nav jādara VIŅU VIETĀ! Viņiem ir jāiemācās aizpildīt visus dokumentus tik labi, cik tas ir iespējams. Un tikai pēc tam dot jums tos parakstīt.

Lai ir gatavi. Pavisam drīz viņiem būs jāaizpilda pieteikumi darbam un koledžai, un viņiem būs jāzina, kā to izdarīt bez jūsu iejaukšanās.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru