Pavisam vienkāršs veids, kā izaudzēt stādus

Kā var pavisam vienkārši izaudzēt stādus?

Ņemiet plastmasas pudeli. Tikai tai noteikti jābūt caurspīdīgai (nederēs ne zila, ne zaļa), sagrieziet to uz pusēm horizontālā veidā visā pudeles garumā. Vienā pusē lieciet tualetes papīru 6 – 8 slāņos. Tad tās virsējo kārtu nepieciešams kārtīgi samitrināt tā, lai ūdens lieki pāri netecētu (lai šis tualetes papīrs vienkārši nepeldētu ūdenī). Pa virsu lieciet sēklas tā, it kā jūs tās vēlētos iestādīt. Ar karoti tos mazliet piespiediet, lai tas pilnībā iesēstos papīrā. Pudelei pa virsu pārlieciet visparastāko polietilēna maisiņu, kuru galā aizsieniet ciet. Gala rezultātā jums vajadzētu iegūt sava veida mazu siltumnīciņu. Un tas arī viss! Es tagad vienmēr tā daru!

Šādā veidā stādi tur var atrasties divas vai trīs nedēļas – cik ilgi jums vajag. Lapiņas ataugs viena, divas, bet saknes kārtīgi attīstīsies. Laistīt nevajag, jo kondensāts nemitīgi atgriezīsies sākotnējā vietā. Kad būs pienācis laiks, pārstādiet tos augsnē.

Ar šīs metodes palīdzību ļoti labi var stādīt petūnijas un zemeņu sēklas, kuras ir grūti audzēt. Man izdevās iestādīt visu. Iestādīju pat kāpostus, kuri pēc parastās metodes vienmēr izstīdzē.

Šādi stādīti augi parasti ir daudz labāki par ierasti stādītajiem, jo viņu sakņu sistēma ir daudz spēcīgāka.

Ar šo te vien mēs neatvadāmies – nāciet ciemos vēl!

avots

Pievienot komentāru