“PayPal” ieteikumi Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmējiem: kā e-biznesam saglabāt konkurētspēju vasaras periodā

Augusts var kļūt par pārmaiņu laiku Latvijas mazajiem un vidējiem e-mazumtirgotājiem. Daudz ko ir iespējams izdarīt, lai saglabātu konkurētspēju arī tad, kad klienti neatrodas mājās vai pie datora,

jo bauda atvaļinājumu vai saulainas nedēļas nogales. Tādēļ “PayPal” ir apkopojis labākos ieteikumos, par ko e-komersantiem ir svarīgi domāt vasarā, saka Olga Lonšakova, “PayPal Baltics” komersantu pārdošanas un tirgus attīstības direktore.

1) Plānojiet savu tirdzniecības augšupeju un lejupslīdi

Kā liecina “EmpathyBroker” ziņojums, svētdienas vakars ir vispopulārākais laiks, kad cilvēki meklē preces, ko iegādāties internetā, otrajā vietā ir pirmdienas, savukārt viszemākā aktivitāte vērojama saulainās sestdienās. Turklāt, pārbaudot laika prognozes un iekļaujot šos datus pārdošanas prognozēs, tās iespējams padarīt par 50% precīzākas. Atbilstoši prognozēm varat plānot, vai sagatavoties pārdošanai tirdzniecībai visintensīvākajā laikā vai arī plānot izmaiņas mājaslapā/sistēmas pārbaudes gaidāmajā tirdzniecības apjomu krituma periodā.

2) Nosakiet sezonas populārākās preces

Izveidojiet ātras navigācijas ceļus, ņemot vērā sezonas populārākās preces. Varbūt īpaši izdevīgi ir iekļaut šajos ceļos saites uz mājaslapu, lai virzītu pircējus pa tiešo uz tām precēm un pakalpojumiem, kas tiek īpaši meklētas vasarā. Neizmirstiet arī par vasaras īpaši aktīvajiem periodiem, piemēram, skolas gaitu atsākšana (augusta beigas-septembra vidus).

3) Sezonālā reklāma

Mēģiniet optimizēt mājaslapu tiešsaistes preču meklējumiem. Lielāki e-veikali ir ļoti aktīvi šajā jomā, tādēļ mēģiniet būt efektīvāki, ņemot vērā ierobežotus budžetus. Izdevumiem SEO un Google AdWords pakalpojumiem nav jābūt milzīgiem, tomēr fokusējieties uz to, lai sasniegtu vislielāko klikšķu/apmeklējumu skaitu, un koncentrējieties uz izmaksām par vienu klikšķi un konvertāciju. Izvairieties no vispārējām atslēgas vārdu kampaņām (kas var būt diezgan dārgas) un koncentrējieties vairāk uz nišās tirgiem, kuriem ir lielāka varbūtība radīt ienākumus. Piemēram, Jūs varat izmantot pašreizējo iepirkšanās sezonu, jo gan pavasara, gan vasaras iepirkšanās sezonas piedāvā virkni trāpīgu frāžu, kuras var izmantot, lai veidotu pozīcijas tirgū pat maziem veikaliem.

4) Domājiet vispirms par mobilajām ierīcēm

Atvieglojiet piekļuvi savai mājaslapai no mobilajām ierīcēm. Kā liecina Statista dati par 2018. gada 2. ceturksni, mobilo ierīču īpatsvars e-mazumtirdzniecības transakcijās izvēlētajos pasaules tirgos sasniedza 45%. Turklāt, kā liecina mūsu Mobilās komercijas pētījums (Mobile Commerce Research), Lielbritānijā puse no mobilajiem pircējiem atteiktos no pirkuma negatīvas pieredzes dēļ. Uzlabotas mājaslapas mobilajām ierīcēm ir kļuvušas svarīgas uzņēmumiem neatkarīgi no to izmēra, it īpaši vasaras mēnešos.

5) Nodrošiniet netraucētu preču atgriešanu

Āķīgas, sarežģītas vai dārgas atgriešanas procedūras var būt šķērslis, kas traucē potenciāliem pircējiem veikt pasūtījumu – gandrīz ¼ patērētāju visā pasaulē apgalvo , ka tas traucētu viņiem veikt pirkumu. Pārliecinieties, kas esat novērsis šīs bailes, piedāvājot vienkāršu un ātru atgriešanas procedūru. Patērētāji, kas maksā ar “PayPal”, var pieprasīt arī kompensēt preču atgriešanas izdevumus, ja viņu pirkums atbilst zināmiem nosacījumiem.

6) Piedāvājiet uzticamus maksājumu variantus

Uzticams maksājumu partneris nozīmē, ka abām darījuma pusēm var būt mierīgs prāts, it īpaši, kas attiecas uz pārrobežu darījumiem starp jums un jūsu klientu. Drošāki maksājumi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas veicina pārrobežu pirkumus visā pasaulē , un nesenais “comScore” pētījums, kas veikts ASV, atklāja, ka pircēji izvēlas “PayPal” par 60% biežāk nekā citus digitālos makus. Nevilcinieties uzsākt tirdzniecību ārzemēs – ja kaut kas noies greizi, “PayPal” palīdzēs aizsargāt jūs, izmantojot “PayPal” Pārdevēju aizsardzības programmu attiecīgajiem darījumiem.

7) Kļūstiet globāli!

Atcerieties: kad Latvijā ir vasara, citviet pasaulē ir ziema! Paplašinot savu darbību uz citiem tirgiem, jūs varat saglabāt e-komercijas apjomus stabilus. Turklāt uzņēmumi, kas darbojas ES valstīs, aug divreiz ātrāk par tiem, kas darbojas tikai savās valstīs, liecina ziņojums par mazo uzņēmumu izaugsmi Eiropā (Report Small Business Growth in Europe). Tas ir daļēji saistīts ar sezonalitātes ietekmes minimizēšanu.

Par PayPal

Balstoties uz fundamentālo pārliecību, ka piekļuve finanšu pakalpojumiem rada iespējas, “PayPal” (NASDAQ: PYPL) ir apņēmies demokratizēt finanšu pakalpojumus un dot iespēju cilvēkiem un uzņēmumiem pievienoties globālajai ekonomikai un sasniegt uzplaukumu. “PayPal” atvērtā digitālo maksājumu platforma sniedz 277 miljoniem aktīvo “PayPal” kontu īpašnieku pārliecību un iespējas, lai pievienotos un veiktu darījumus, izmantojot jaunus un efektīvus veidus, neatkarīgi no tā, vai kontu īpašnieki darījumus veic tiešsaistē, ar mobilo ierīci, lietotni vai klātienē. Izmantojot tehnoloģiskās inovācijas un stratēģiskās sadarbības kombināciju, “PayPal” rada labākas iespējas naudas pārvaldīšanai un kustībai, un piedāvā izvēli un elastīgumu, veicot apmaksu, nosūtot vai saņemot maksājumus. “PayPal” platforma, tajā skaitā “Braintree”, “Venmo” un “Xoom”, ir pieejama vairāk nekā 200 tirgos visā pasaulē un ļauj patērētājiem un komersantiem saņemt naudu vairāk nekā 100 valūtās, izņemt naudu 56 valūtās un turēt līdzekļus “PayPal” kontos vairāk nekā 25 valūtās.

Lai iegūtu papildu informāciju par “PayPal”, lūdzu, apmeklējiet: https://www.paypal.com/about.

Lai iegūtu finanšu informāciju “PayPal”, lūdzu, apmeklējiet: https://investor.paypal-corp.com/.

Pievienot komentāru