Pēc mājsēdes sekos dzīve ‘zaļajā režīmā’ ar nelieliem ierobežojumiem, pauž koalīcija

15. novembrī, kad noslēgsies patlaban spēkā esošā mājsēde, koalīcijas partneri pieļauj, ka dzīve valstī varētu atgriezties tā dēvētajā “zaļajā režīmā” jeb pakalpojumus primāri varētu saņemt pret Covid-19 vakcinētie vai šo slimību pārslimojušie, uzrādot attiecīgu Covid-19 sertifikātu.

Vienlaikus netiek izslēgta iespēja koriģēt “zaļajā režīmā” pieejamos pakalpojumus jeb paredzēt atsevišķus ierobežojumus.

Pirmdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka otrdien, 2. novembrī, Ministru kabinetā plānots diskutēt par dzīvi pēc mājsēdes, bet pagaidām detaļas netiek atklātas, jo par tām vēl diskutē eksperti.

“Lēmums jau bijis, ka atgriezīsimies “zaļajā režīmā”. Tas tā arī paliek. Bet speciālisti paliek pie tā, ka vienā vai otrā jautājumā “zaļais režīms” var tikt piekoriģēts,” informēja Kariņš.

Lasi arī: Valmierā vīrietis dažu stundu laikā tiek pie 2500 eiro liela soda par mājsēdes neievērošanu

Vaicāts, vai pēc 15. novembra mājsēde varētu turpināties pret Covid-19 nevakcinētām personām, Kariņš vien norādīja, ka par dzīvi pēc mājsēdes patlaban diskutē eksperti. “Tagad ir pāragri runāt par iespējamajiem papildinājumiem,” piebilda premjers.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) norādīja, ka 15. novembris ir robežšķirtne, kurā ir svarīgi atgriezties pie tiem epidemioloģiskās drošības nosacījumiem, kādi bija spēkā pirms mājsēdes. “Tātad “zaļais režīms” un pēc iespējas vairāk brīvības pakalpojumu saņemšanā un ekonomikas aktivitātē tiem, kas ir vakcinējušies pret Covid-19,” pauda Eglītis.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru