Pēdējās atrastās zāles pret plikpaurību ir tas, ko tu dzer katru dienu Lieto uz veselību!

Pati parastākā kafija – neatkarīgi no zīmola, markas un maluma – spēj iekļūt matu saknēs un neitralizēt testosterona darbību, kas, kā zināms, kavē matu augšanu.

Pie šāda secinājuma nonāca Vācijas Lībekas Universitātes zinātnieki pēc pētījuma, ko veica Dr. Adolfa Klenka vadībā.

Tika konstatēts, ka, ievietojot mēģenē kafijas ekstraktu kombinācijā ar cilvēka matiem, pēdējais sāka augt ātrāk. Pētījuma rezultāti tika publicēti British Journal of Dermatology.

“Testosterons kavē matu augšanu, iekļūstot to saknēs.

Bet kofeīns spēj neitralizēt testosterona darbību, – saka Dr. Olafs Šerners no vācu kompānijas Dr. Wolff-Group.

Var teikt, ka kofeīns nojauc barjeru, ļaujot matiem turpināt augt parastajā tempā. Tas iekļūst matu folikulos, iedarbojas uz apkārtējiem muskuļiem un liek tiem strādāt.”

Kā pareizi ārstēties ar šo līdzekli?

Zinātnieki saka, ka pietiek ar kofeīna uzklāšanu tieši uz matu folikulu. Tas palīdzēs apturēt matu izkrišanu par 20 procentiem.

„Daudzi cilvēki jautā: kāpēc nepietiek tikai dzert kafiju un tādējādi uzlabot matus?” – saka eksperts.

Mēs aprēķinājām: lai panāktu tādu pašu efektu kā kofeīna šampūns, nepieciešams dzert… 50 kafijas tases dienā! Bet, protams, tas nav nepieciešams.

Kosmētikas ražošanai izmanto sintētisko kofeīnu. Formula ir tāda pati, bet koncentrācija ir daudz lielāka. Un uz to, atšķirībā no dabiskās, alerģijas nevar būt. “

Jūs varat izmantot arī šampūnus, kas balstīti uz kafijas ekstraktu, tomēr, ja mati jau ir izzuduši, kofeīns jums nepalīdzēs, tas neatgriežas zaudētos matos, jo matu bāze ir mirusi.

Arī zinātnieki iesaka ķemmēt matus virs izlietnes vai vannas istabā un kontrolēt zaudēto matu daudzumu.

“Svarīgs ir tas, ka kofeīns joprojām ir preventīvs pasākums,” saka Dr. Šerners. – Tas nozīmē, ka, ja jums jau nav matu, jauni mati no kofeīna neizaugs. Bet kofeīns saglābs pārējo uz galvas palikušos matus.”

Padalies šajā informācijā ar draugiem.

avots: news.com.au

COMMENTS

Pievienot komentāru