Piecas skābētu kāpostu īpašības, kas padara šo produktu īpaši noderīgu sievietēm

Kraukšķīgi, gardi, ar skābumiņu, kāpostiņi… ar aukstumu atnākšanu šis tradicionālais ēdiens ir īpaši aktuāls. Iespējams, ka reti var atrast to, kam nepatīk šis gardums. Pie visa, sievietēm skābēti kāposti ir īpaši noderīgi.

Kad kāpostus skābē, svaigi dārzeņi papildus bagātinās ar vitamīniem un jaunām vērtīgām vielām, kas gatavā produktā saglabājas 10 mēnešus.

Interesanti: pirms kāpostu skābēšanas, kāposti nav jāsasmalcina ļoti sīki, jo lielāki gabali būs, jo vairāk kāpostos saglabāsies visa kā lietderīga.

Vitamīnu krātuve

Skābie kāposti satur gandrīz visus vitamīnus, kas nepieciešami jūsu veselībai: B1, B2, B3, B6, K, U, kā arī vitamīns A. Pateicoties šiem vitamīniem. kāposti ir labs profilaktisks līdzeklis daudzos kuņģa – zarnu trakta saslimšanas gadījumos.

Bet visvairāk skābos kāpostos ir C vitamīns – līdz 20 mg 100 gramos kāpostu. Pateicoties tam organisms labāk spēj cīnīties ar vīrusiem, ātrāk tiek galā ar infekcijām, kas ir īpaši aktuāli rudenī un ziemā.

Uzlabo gremošanu

Skābšanas procesā piedalās skābpiena baktērijas. Kad viņi kopā ar kāpostiem nonāk zarnās, tas normalizē zarnu darbību, uzlabo mikro floru. Tāpēc skābētu kāpostu regulāra lietošana veicina disbakterioza novēršanu. Tas ir īpaši svarīgi cilvēkiem, kas cieš no aizcietējumiem.

Vēl šādos kāpostos ir piena skābe – tā efektīvi cīnās ar bīstamajām baktērijām. Tāpat dietologi iesaka šo brīnumaino produktu iekļaut savā uzturā, ja nepieciešams samazināt holesterīna līmeni asinīs. Turklāt skābētie kāposti var samazināt audzēju attīstības risku.

Svara samazināšanas katalizators

Kāposti paši par sevi ir diētisks produkts, bet skābā veidā kaloriju tajos ir pavisam maz, tāpēc šo produktu var lietot arī svara samazināšanas periodā. Kā arī atbrīvoties no dažām liekām kilogramiem palīdzēs skābētu kāpostu sula. Dietologi apgalvo, ka viņai piemīt brīnumainas īpašības organisma attīrīšanai. Tāpēc rezultātu var novērtēt diezgan ātri.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru