Pirmais video, kas parāda, kas notiek zem Antarktīdas ledājiem. Lūk, kāda ir dzīve zem bieza ledus

Antarktīda ir milzīga zemes platība, ko ieskauj ūdens no visām pusēm. To pasargā no visas pasaules milzīga ledus garoza.
Šķiet, ka dzīve tur nevar būt principā. Šādā aukstumā! Nu, jā, pingvīni tu dzīvo. Cilvēki praktiski nav. Ziemā šajās vietās strādā ne vairāk kā 1000 cilvēku.

Antarktikas ūdeņos var atrast zilos vaļus, zobenvaļus un jūras roņus.

Šeit nav lidojošu kukaiņu pateicoties ekstremālajam vējam. Antarktīda ir vienīgais kontinents, kurā nav vietējo skudru sugu.

Antarktīda ir ļoti nežēlīga vieta. Bet tikai pēc pirmā acu uzmetiena. Izrādās, ka tās ūdeņus apdzīvo tūkstošiem organismu. Jums tikai nepieciešams līdz viņiem tikt!

Kontinenta austrumu krastā, piecus kilometrus no Casey izpētes stacijas, Austrālijas zinātnieki ūdenī ielaida speciālu ierīci, kas paredzēta filmēšanai dziļumā ļoti zemā temperatūrā.

Šajā vietā tika atklāts skaists zemūdens dārzs, kurā dzīvo aļģes, jūras ziedi un citi dzīvi organismi.
Šeit ir video, kas attēlo Antarktikas zemūdens pasauli. Paskatieties uz šo skaistumu!

“Kadros ir redzams unikāls biotops, dinamisks un plašs bioloģiskās daudzveidības klāsts: sūkļi, jūras zirnekļi, jūras eži, jūras gurķi un jūras zvaigzne. Viņi dzīvo ūdenī, kura temperatūra ir –1,5 ° C visu gadu,” – teica pētnieciskais direktors Glens Džonstons.

Pārsteidzoši, cik brīnišķīga ir mūsu pasaule! Nevis tikai tas, kas ir mums atklāti redzams, bet arī tas, ko slēpj ūdens dzīles. Tev patika video?

avots:.enteratedealgo.net

COMMENTS

Pievienot komentāru