Policija gūst apstiprinājumu par aplokšņu algām “Vairāk saules”

Valsts policija izmeklējot restorānu tīkla “Vairāk saules” krimināllietu, guvusi apstiprinājumu, ka šajā uzņēmumā darbiniekiem maksātas “aplokšņu” algas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Ziņo viens no lielākajiem Latvijas portāliem LA.lv.

Policija izmeklēšanā guvusi apstiprinājumu, ka “kases sistēmas (uzņēmuma) darbībās ir notikusi iejaukšanās, kā arī ir veikta kases sistēmā reģistrēto datu izmainīšana un dzēšana. Tāpat gūts apstiprinājums, ka daudziem uzņēmuma darbiniekiem ir maksāta alga skaidrā naudā,” norādīja Sozinovs.

Ņemot vērā, ka izmeklēšana ir apjomīga un policija iegulda lielas pūles pierādījumu vākšanā, tad patlaban netiek atklāts, cik ilgi noziedzīgā shēma izmantota. “Policija veica 35 kratīšanas un izņēmusi lielu daudzumu dokumentu, datoru cietos diskus un cita veida pierādījumus, kuru analizēšana ir ļoti apjomīgs process, taču darām visu iespējamo, lai izmeklēšanu pabeigtu pēc iespējas ātrāk,” piebilda Sozinovs.

Sozinovs gan atklāja, ka izmeklēšanā policija sadarbojas ar ārvalstu kolēģiem. Viņš gan nekomentēja vai sadarbība nepieciešama konsultācijām par specifiskiem jautājumiem vai arī noziegumā iesaistītas ārvalstis.

Aizdomās turēto skaits patlaban nav mainījies.

Nesaucot personu uzvārdus Sozinovs vērsa uzmanību, ka atšķirībā no citām lietām policijas izmeklētāji šajā gadījumā saskaras ar sabiedrisko attiecību kampaņās izvērstu spiedienu. Ja citās lietās aizdomās turētie algo advokātus, kuri izmanto juridisku aizstāvības taktiku, tad šajā lietā novērojamas plašas sabiedrisko attiecību kampaņas. “Gribētu gan uzsvērt, ka šādas kampaņas neietekmēs policijas lēmumus kriminālprocesa izmeklēšanā,” norādīja Sozinovs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru