Psihologi uzstāj: mammām ir jāatpūšas vismaz reizi gadā. Tas ir svarīgi!

Pēc psihologu domām, mammām ir vajadzīgs atvaļinājums vismaz reizi gadā: ņem to vērā un sāc plānot!

Kad mēs uzzinām, ka kļūsim par mātēm, mēs bieži baidāmies no šī jaunā posma, bet esam priecīgas, ka jauna radība ienāks mūsu dzīvē.

Mazuļi, kad piedzimst, padara mūsu dzīvi pilnīgi citādāku – mēs pārstāj būt sievietes “sev”, mēs vairāk nerūpējamies par sevi, jo tagad no mums ir atkarīgs maziņš cilvēciņš.

Ir daudzas sievietes, kuras sevi pilnībā velta ne tikai rūpēm par bērniem, bet arī māju, bet citas pie visa tā vēl arī strādā, kas ļoti ātri var radīt stresu.

Tev jāzina, ka tev kā mātei ir ne tikai jārūpējas par bērniem un ģimeni kopumā, bet arī jāatpūšas, veltot laiku sev.

Ja tu esi mamma, tu esi pelnījusi atvaļinājumu.

Kad mēs kļūstam par mātēm, mums jāaizmirst par dzīvi, kuru dzīvojām iepriekš. Vairs nevar tik bieži staigāt par veikaliem vai rīkot ballītes ar draugiem – tas ir kas neiespējams, ja mājās gaida mazs bērns.

Bet, tomēr sakoncentrējies uz sevi. Vismaz uz mirkli.

Protams, tu domā, ka tas ir pilnīgs neprāts, bet to sakām ne tikai mēs, bet arī psihologi. Daudzi eksperti nonākuši pie secinājuma, ka sievietēm, kuras ir mātes, ir nepieciešams vismaz reizi gadā atpūsties, dodoties atvaļinājumā (un jā, bez bērniem).

Kāpēc šāda nepieciešamība? Visa būtība ir tajā, ka nepieciešams veikt pārtraukumu. Tas palīdzēs nomierināt smadzenes un ķermeni, un pēc tam tu jutīsies apmierinātāka un atjaunināta.

Doktors Nava Siltons, psiholoģijas profesors, sacīja:

“Tu vari neizpildīt katru dienu mājas uzdevumus, bet tev vajag veltīt laiku sev un plānošanai! Plāno, un tādā veidā tu varēsi atrast laiku atvaļinājumam, vai vismaz nelielai atpūtai.”

Bet vai tu ļauj sev atpūsties no pienākumiem?

avots: milibrodeideas.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sanda</cite>

    Lūdzu izbeidziet atsaukties uz psihologiem veidojot šādus rakstus. Tas ir klajš psiholoģijas ētikas kodeksa pārkāpums un apkaunojums visai psiholoģijas zinātnei kopumā. Iepazīstieties tuvāk ar nozari, pirms atsaukties uz visiem ‘psihologiem’. Ja neizteicos skaidri, varam turpināt diskusiju e-pastā. Labprāt saņemtu ziņu no raksta auotra un uzzinātu, kāds grāds psiholoģijā ir šai personai, kura tik drosmīgi ievieto šādus absolūti nezinātniskus un uz empīriskiem datiem nebaltītus rakstus portālā.

Pievienot komentāru