Psihologs sniedza 5 padomus sievietēm, kuras ir pieradušas dzīvot dēļ citiem

Vai jūs esat aizdomājušies, kā dēļ jūs dzīvojat?

Ir daudz tādu sieviešu un vīriešu, kuri vēlas visu darīt paši, un kontrolēt pilnīgi visu. Rezultātā viņi aizmirst par sevi, un noved sevi līdz spēku izsīkumam, raksta Stiri Actuale.

Ir tādas sievietes, kuras visu savu dzīvi velta citiem: bērniem, kurus viņas audzina, radiniekiem, kuri ir no viņām atkarīgi, partneriem, kuri viņas kontrolē, un reizēm tā visa kļūst pārāk daudz. Tādi mēdz būt arī vīrieši, bet tomēr visbiežāk tāda personība raksturīga sievietām.

Viņas daudz dara un maz saņem. Šie cilvēki dara visu un priekš visiem, lai tikai nedarbotos ar sevi. Tomēr daudzas no viņām nesaprot, kā tas var viņas ietekmēt ilgtermiņa perspektīvā.

Visam ir savas robežas. Agri vai vēlu, bet šīs investīcijas kļūs emocionāli un psiholoģiski apgrūtinošas. Pat, ja jūsu prāts jums saka “pretojies un ej uz priekšu”, ķermenis sasniedz savas robežas un saslimst. Jūsu ķermenis cieš.

Ja tas tā ir, ja jūs jūtaties nomākti un jūtat pastāvīgas garastāvokļa maiņas, piespiediet sevi atpūsties. Palēniniet savu dzīves tempu un padomājiet par šiem pieciem jautājumiem. Tas jums ļoti palīdzēs.

Cik ilgs laiks ir pagājis, kopš jūs pēdējoreiz izbaudījāt klusumu un mieru?

Klusums ir vajadzīgs jūsu smadzenēm. Tā ir jūsu domu pasaule. Katru dienu ejiet klusuma un vientulības “vannā”. Tas palīdzēs jums visu pārdomāt pareizi. Turklāt tas palīdzēs jums arī sakontaktēties pašiem ar sevi.

Dažas sievietes ir pieradušas lielāko dienas daļu pavadīt, rūpējoties par citiem. Tas nozīmē rūpes par atkarīgajiem radiniekiem, rūpes par bērnu, bērnu audzināšanu utt.

Kā likums, šīs sievietes palaiž garām klusuma brīžus, kuri mums ir nepieciešami, kad mēs ciešam no stresa. Viņas klusumu un vientulību uzskata par dīvainu un bezjēdzīgu. Bet tas ir svarīgi – katru dienu nodrošināt sev klusēšanas stundu.

Vai jūs veicat nopietnas sarunas?

Nozīmīgas sarunas ir jāveic ar cilvēkiem, kuri var jūs uzklausīt un saprast. Tie ir draugi un citi cilvēki, kuri ir emocionāli ar jums saistīti.

Tamlīdzīgas sarunas palīdz atbrīvoties no iekšējām problēmām, un dziļāk izprast dažus mūsu ikdienas dzīves aspektus, lai iegūtu vai ieraudzītu jaunu perspektīvu. Ātri mainīgajā pasaulē sarunas pamazām zaudē savu vērtību. Novērtējiet tās. Satiecieties ar cilvēkiem, lai parunātu par visu un par neko.

Pat, ja jūs domājat, ka varat izdarīt visu, jūs to nevarat. Jums ir tiesības raudāt.

Dienā nav 30 stundu un, nē, jūs nevarat apkārtējiem veltīt 90 % no visa sava laika. Pārliecība par to, ka “es varu izdarīt visu” un “man ir jāizdara viss, ko no manis prasa”, ved uz nekurieni.

Un tomēr jūs, visticamāk, nezināt, kā pateikt “es nevaru”. Neskatoties uz to, ir nepieciešams un vajadzīgs skaļi pateikt vienu no sekojošām frāzēm:

  • Es šodien esmu nogurusi. Es nevaru jums palīdzēt.
  • Nē, droši vien, ka es nevarēšu jums palīdzēt arī pēc pāris dienām. Man ir nepieciešams nedaudz laika sev.
  •  Nē, es esmu nolēmusi, ka nevaru izdarīt to, ko jūs lūdzat man darīt. Tas mani apgrūtina.
  • Es nejūtos labi, un man ir jāparūpējas par sevi.

Lepojieties ar sevi, un cieniet sevi katru dienu.

Cilvēki, kuri ir pieraduši darīt visu pārējo labā, nejūtas vajadzīgi. Tāpēc, ka visi uzskata, ka jūs esat viņiem parādā. Jo viņi taču ir šeit, lai palīdzētu, atbalstītu, stiprinātu, sniegtu palīdzīgu roku un parūpētos par visu.

Tomēr, ja citi cilvēki nav spējīgi būt pateicīgi par visu to labo, ko jūs darāt, jums tas ir jādara pašiem. Nav nekā slikta, ja sāksiet sevi cienīt un mīlēt. Ir labi jūsties lepnam par visu to labo, ko dari, un būt par savu ikdienas atbalstu.

Iemācieties rūpēties par sevi.

Citi cilvēki valda pār savu laiku, emocijām, rūpēm, uzmanību un enerģiju. Bet jūs varat sev piedāvāt daudz ko vairāk.

  • Dodiet sev laiku būt ar sevi pašu.
  • Dāviniet sev dāvanas. Nopērciet to, kas jums patīk.
  • Dariet to, kas jums patīk katru dienu.
  • Ceļojiet.
  • Parūpējieties par savu ārējo izskatu.
  • Atrodiet draugus, kuri liks jums smieties.

Nebaidieties par to domāt. Izmainiet savu dzīvi, ja saprotat, ka jums tas ir vajadzīgs. Jūs pirmām kārtām dzīvojat sev, un jūsu dzīvei ir jums arī jāpieder.

avots: stiriactuale.net

Pievienot komentāru