Puisēns krāja naudu savam sapnim, bet to iztērēja glābjot svešu dzīvību

Kaimiņpuikam Andrim savos astoņos gados bija noteikts plāns, pēc kura viņš bija nodomājis veidot savu dzīvi. Jau bērnībā viņš bija izlasījis visus Deila Kārnegī darbus, uzpētījis pašu bagātāko cilvēku dzīves vēstures un pat sarakstījies ar pašu Facebook izveidotāju Marku Cukerbergu.

Viņš nesapņoja par dārgām mantām, bet viņas jau bija sava stratēģija, pateicoties kurai tad viņš cerēja kļūt bagāts un izmaksāt nicināmo hipotēku. Jo tieši tās dēļ viņš reti redzēja savus vecākus, kuriem nācās daudz strādāt.

Zēns klusiņām krāja naudu priekš kaut kāda ļoti izdevīga startapa. Plauktā aiz grāmatām viņš slēpa savu krājkasīti, kurā meta sīknaudu, kas palika pāri no limonādes vai čipsu pirkuma.

Taču pēkšņi gadījās tā, ka viņa grandiozais biznesa plāns draudēja izgāzties. Kādu dienu zēns atskrēja mājās satraucies un pat nedaudz nobijies. Ilgi nedomājot, viņš izvilka no plaukta savu bagātību un ar visu spēku meta to pret zemi.

Vecmamma un mamma pārsteigtas skatījās uz puisēnu, kurš, lai nebūtu jādod paskaidrojumi, stingrā tonī paziņoja, ka viņam ļoti steidzīgi ir vajadzīga nauda. Tad viņš savāca izkaisīto sīknaudu no grīdas un izskrēja no mājām.

Protams, mamma ar vecmammu nevarēja vienaldzīgi noskatīties uz notiekošo un neiejaukties. Sievietes ātri saģērbās un skrēja puisēnam pakaļ uz pagalmu.

Izrādījās, ka vietējiem bērneļiem atgadījies kas ļoti nopietns! Pagalmā uzradies kucēns, kuru notriekusi mašīna un šajā momentā blakus atradušies puikas. Viņi uzreiz steigušies nabadziņam palīgā.

Puikas nekavējoties aiznesa mazo sunīti uz veterināro klīniku, kurā strādāja viena no pagalma zēniem – Oļega tētis. Kucēnam bija salauzta ķepa, tika veikta ekstrēmā medicīniskā palīdzība. Viņam izoperēja kāju un uzlika šinu.

Pēc Oļega tēta vārdiem puikas parādīja sevi kā īsti varoņi un izglāba dzīvību nabaga dzīvniekam. Ārsti nolēma veikt visas nepieciešamās procedūras par velti atsaucīgo un žēlsirdīgo puiku dēļ.

Taču ar to problēmas ar kucēnu nebeidzās: bija vajadzīgi līdzekļi viņa uzturēšanai un tālākai ārstēšanai, citādi nabadziņš būs jāiemidzina. Šo izdevumu summa pagalma bērniem bija vienkārši milzīga.

Kad suns, kuru nosauca par Draudziņu, aizmiga, puikas kopā ar kaimiņu meiteni Iru noorganizēja sapulci, lai apspriestu kur varētu dabūs naudu kucēna glābšanai. Viņi pat neizskatīja variantu par iemidzināšanu vai kucēna nodošanu patversmē. Tas viņiem likās kaut kas šausmīgs.

Tad Oļegs atzinās, ka viņam ir iekrājumi – 500 rubļi, ko puikam uzdāvināja vecmamma dzimšanas dienā. Izrādījās ka arī Irai ir atlikti 200 rubļi. Meitene bija nolēmusi nopirkt lūpu krāsu, tādu, kāda ir pieaugušām meitenēm. ( līdz šim viņai atļāva lietot tikai higiēnisko lūpu krāsu)

Iekrājumi bija arī Rostikam. Viņš taupīja naudu vecākās māsas dāvanai, kura pagājušajā gadā ziedoja viņam asinis operācijas laikā un izglāba brālim dzīvību. Ieraugot savu draugu iniciatīvu, Andris aizjoza uz mājām pēc savas naudiņas.

Iznākot no mājas, mamma un vecmamma ieraudzīja kā bērni skaita savākto sīknaudu. Bērneļi bija tik ļoti uztraukti, ka visu laiku jaucās ar skaitīšanu.

Pieaugušie sētas iedzīvotāji, kuri gāja garām, uzzinot par cēlo mērķi, piemeta sīknaudu mazajiem varoņiem. Arī Andris ģimene ielika savu artavu cēlajai lietai.

Kad bērni bija pagalam sapinušies sarežģītajos skaitījumos, viņiem par laimi, piebrauca Andra tētis, kurš atgriezās no darba. Vīrietis sniedz palīdzīgu roku – pārskaitīja visu naudu un pielika klāt iztrūkstošo summu. Tad viņa aizbrauca uz klīniku un apmaksāja tālāko Draudziņa ārstēšanu.

Pēc nedēļas Draudziņā sāka dzīvot Andra mājā. pārējie bērni uzskata sunīti kā kopīgu un palīdz viņu staidzināt. Bet cēlsirdīgajam puišelim tagad ir cits mērķis. Viņš krāj naudu, lai palīdzētu patversmēm, kur dzīvo pamestie dzīvnieki.

avots: binokl.cc

Pievienot komentāru