Rīgas dome sadarbībā ar dāņu arhitektu un pilsētplānotāju Janu Gēlu un Gehl Architects biroju organizēs informatīvu pasākumu

Rīgas dome un Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar dāņu arhitektu un pilsētplānotāju Janu Gēlu un Gehl Architects biroju nākamnedēļ organizēs informatīvu pasākumu par pilsētas attīstības plānošanu un īstenošanas procesu Rīgā.

J. Gēls ir pasaulē pazīstams arhitekts un pilsētplānotājs. Viņa nopelns savulaik bija Kopenhāgenas vecpilsētas kājāmgājēju ielu tīkla izveidošana. Tas ir piemērs, kas iedvesmojis arī daudzas citas pilsētas visā pasaulē. J. Gēla grāmata “Pilsētas cilvēkiem” tiek uzskatīta pat par arhitektūras studentu obligāto literatūru. 2001. gadā J. Gēls un viņa vadītais konsultāciju birojs darbojās arī Rīgā – veica pētījumu par Rīgas centra pilsētvidi un publisko ārtelpu. Vairāki J.Gēla priekšlikumi Latvijas galvaspilsētā arī tikuši realizēti. (http://www.rdpad.lv/mes-veidojam-pilsetas-pec-tam-tas-veido-mus/)

Pasākums notiks, paplašinot Gehl Architects ApS pētījuma “Public Spaces & Public Life – in Riga City Centre” gaitā sākto sadarbību ar Rīgas domi. Tajā tiks runāts par Rīgas pilsētas ilgtspējīgas attīstības, kvalitatīvas publiskās ārtelpas un integrētas transporta sistēmas plānošanu un īstenošanu.

Pasākums norisināsies 24. augustā, plkst. 14.30, Rātsnamā. J. Gēls prezentēs to, kā citas pilsētas pasaulē, balstoties uz konkrētiem viņa pētījumiem un rekomendācijām, ir risinājušas transporta un sastrēgumu problēmas, vienlaicīgi veidojot kvalitatīvu un uz cilvēku orientētu publisko ārtelpu. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Armands Krūze, uz to aicināti pilsētplānotāji, arhitekti un dažādu institūciju un uzņēmumu pārstāvji. Diskusiju vadīs pilsētplānotājs N. Balgalis.

Vienlaikus sadarbībā ar Dānijas Karalistes vēstniecību un ar Dānijas Kultūras Institūta atbalstu tiks atklātas divas atbilstošas tematikas izstādes: “Kopenhāgenas risinājumi” un “Labā pilsēta”. Izstādes būs apskatāmas Rīgas domes telpās.

Izstādi “Kopenhāgenas risinājumi” veidojis Dānijas Arhitektūras centrs publiskā un privātā partnerībā ar Kopenhāgenas pilsētu un Realdania. Izstāde sastāv no 10 lielformāta informatīvām un ilustratīvām planšetēm, un tā būs apskatāma līdz 9.septembrim.

Izstādi “Labā pilsēta” veidojusi Dānijas Velosipēdu inovāciju laboratorija. Autori vēlas radīt kopīgu platformu debatēm un nākotnes pilsētas infrastruktūras pārdomāšanai un potenciāla saskatīšanai, kur īpaši akcentēts tiek velosipēdu potenciāls pilsētā. Šī izstāde būs apskatāma līdz 2.septembrim. Izstādi veidos 20 informatīvi un ilustratīvi plakāti.

Par līdz šim Rīgā paveikto, ņemot vērā Jana Gēla ieteikumus, var lasīt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā: http://www.rdpad.lv/mes-veidojam-pilsetas-pec-tam-tas-veido-mus/

Pievienot komentāru