Rīgas svētku laikā Esplanādē jau trešo reizi notiks tradicionālais meistaru gadatirgus “Gabaliņš Latvijas”

Rīgas svētku laikā Esplanādē jau trešo reizi notiks tradicionālais meistaru gadatirgus “Gabaliņš Latvijas”, kas pulcēs labākos valsts amatniekus, Latvijas preču ražotājus, zemniekus un mazos uzņēmējus no visiem Latvijas novadiem.

Trīs dienu garumā meistari no visas Latvijas demonstrēs savas prasmes, būs skatāma novadu kultūras programma “Latvijas leģendas”. Gadatirgus “Gabaliņš Latvijas” ietvaros notiks arī “Latvijas treileru salidojums”, 17. augustā – Rīgas svētku Maizes iela, savukārt 18. augustā – pasākums “Latvijas meistari bērniem”, “Lielo leļļu un talismanu svētki” un talismanu gājiens uz 11.novembra krastmalu. Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar Latvijas pilsētu un novadu tūrisma piedāvājumiem.

Meistari rīdziniekiem un svētku viesiem piedāvās etnogrāfiskas un mūsdienu dizaina rotas, tautiskās jostas, vilnas un lina apģērbus, adījumus, ādas izstrādājumus, izstrādājumus no koka, dabisku izejvielu kosmētiku, ziepes, sveces, gardumus, našķus, medu, sulas, sīrupus, saldējumu, lauku maizi, veselīgus un garšīgus meistaru darinātus ēdienus un dzērienus.

Pieteikšanās dalībai “Latvijas treileru salidojumā” un meistaru gadatirgū “Gabaliņš Latvijas” turpinās, reģistrējot savu pieteikumu tīmekļa vietnē www.izbraukumatirdznieciba.lv

Latvijas meistaru gadatirgu “Gabaliņš Latvijas. Latvijas leģendas” atbalsta Rīgas dome un kultūras un izklaides pasākumu kalendārs “Kaskurkad.lv”. Projekta realizētājs ir pasākumu operators “UNTITLED”.

Pievienot komentāru