Rīt ar semināru Ventspilī noslēgsies apmācību semināru cikls “Kurši. Tūrisma produkta veidošana”

Kurzemes plānošanas reģions ar apmācībām Ventspilī 13.jūnijā noslēgs semināru ciklu “Kurši. Tūrisma produkta veidošana”. Kopumā dažādās Kurzemes vietās notika 12 apmācību semināri ar mērķi – izzināt kuršu senvēsturi, saprast unikalitāti, pēc tam radot interesantu tūrisma piedāvājumu.

Tajos ar prezentācijām uzstājās Latvijas izcilākie vēsturnieki, arheologi, filologi, kā piemēram, prof. Juris Urtāns, prof. Janīna Kursīte-Pakule, vēsturnieks, Agris Dzenis, arheologs Artūrs Tomsons u.c. Līdzās vēstures izziņai semināra klausītājiem bija iespējams uzzināt par to, kā veidot tūrisma produktu vai kādas ir jaunākās tendences sociālo tīklu lietošanā.

Starp semināru klausītajiem bija gidi, tūrisma uzņēmēji, tūrisma speciālisti u.c. interesenti, kas šos seminārus atzinīgi novērtēja. “Nekur nedzirdēta tēma par kuršu uzturu! Tik ikdienišķi, bet saprotami un interesanti. Beidzot sapratu, kas ir mistiskie ķoniņi. Ļoti vērtīgi praktiskie piemēri – ar savu pozitīvo pieredzi, kļūmēm, grūtībām” – tā saka kāds klausītājs, savukārt cits: “Guvu ieskatu Latvijas aizvēsturē ar zinātniskiem komentāriem no lektoru puses, kā veidot un kā neveidot stāstus, kā arī guvu pārliecību par to, ka pozitīvas emocijas var saņemt caur vienreizīgo, neatkārtojamo un, ja tam visam vēl ir klāt viesmīlība, tad ir laime pilnībā!”.

Kā jau iepriekš minēts, rīt 13.jūnijā Ventspils muzejā notiks pēdējais seminārs kuršu senvēstures semināru ciklā „Mīti. Tūrisma piedāvājuma veidošana”. Tajā Dr.hist. Armands Vijups pieskarsies eksperimentālās arheoloģijas tēmai un dzelzs ieguvei kuršu laikos, folklorists un literatūrzinātnieks Dr.philol. Ingus Barovskis ievedīs mūs seno mītu pasaulē. Mārketinga un komunikācijas stratēģe Liene Kupča runās par mārketinga mītiem un mītiem par mārketingu muzejiem un citām vērtīgā mantojuma organizācijām. Kā pati saka: „Ticu un zinu, ka mums visapkārt ir daudz nozīmīgu un svarīgu vēstures liecību, kuras katrs varam izstāstīt vēl labāk, rosinošāk un paliekošāk. Atliek izlemt par to kā, kad un kur to vislabāk paveikt”.

Aktuālā informācija par semināriem Kurzemes plānošanas reģiona mājas lapā: https://www.kurzemesregions.lv/projekti/turisms/baltu-cels/

Apmācību semināru ciklu “Kurši. Tūrisma produkta veidošana” organizēja Kurzemes plānošanas reģions projektā “Tūrisma maršruts “Baltu ceļš””, ko finansē Eiropas Savienības Interreg Latvijas – Lietuvas programma 2014. – 2020.gadam. Starptautiskais tūrisma maršruts “Baltu ceļš” top kā kopprojekts ar partneriem Lietuvā un Zemgalē un tajā tiks izceltas ar kuršu, zemgaļu un sēļu vēsturi saistāmās liecības.

Pievienot komentāru