Sabiedrībā zināmas personības novērtē Rimi kustību Labākai dzīvei

55% Latvijas iedzīvotāju gribētu ēst veselīgāk, taču tas ne vienmēr ir vienkārši. Lai iedvesmotu labākam un veselīgākam dzīvesveidam, Rimi radījis kustību Labākai dzīvei.

Tās mērķis ir palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem orientēties veikalā un vieglāk atrast nepieciešamos produktus. Sabiedrībā zināmas personības 17. janvārī pulcējās jaunajā Rimi Virtuvē, lai iepazītos ar kustības ideju un produktu piedāvājumu, kas iederēsies veselīga dzīvesveida piekritēju ēdienkartē.

Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro: “Skaudrā statistika rāda, ka jau pirmklasnieku vidū 13% bērnu ir ar liekā svara problēmām, turklāt aptaukošanās tendence pēdējo gadu laikā nav samazinājusies. Nepareizi ēšanas paradumi sāk veidoties jau bērnībā, un ar laiku tos mainīt var būt liels izaicinājums. Tieši tāpēc radīta šī kustība un produktu norādes ar zaļo atzīmi Labākai dzīve, kas var palīdzēt orientēties piedāvājumā gan lielajiem, gan mazajiem.”

Kustības ieteikumus veselīgam dzīvesveidam jau novērtējusi stiliste un blogere Indra Salceviča: “Ir ārkārtīgi forši, ka kaut kas tāds ir radīts, jo ikdienas steigā gribam pavadīt vairāk laika, piemēram, ar bērniem, nevis stāvot veikalā un pētot paciņas.” Indra atzīst, ka īpašs produktu marķējums palīdz ātrāk iepirkties un izdarīt izvēli par labu tam, ko vērts likt iepirkumu groziņā.

Savukārt divu bērnu mamma Dace Alpa dalās ar savu pieredzei, sakot, ka pārsvarā izvēlas svaigos produktus, kur nav jāiedziļinās lasīšanā, savukārt, produktus, kuru aprakstus viņa nespēj iztulkot, izvairās lietot. Dace norāda: “Man šķiet, šī ir vienkārši superīga iniciatīva! Ir tādi cilvēki, kuri nezina, kādi produkti ir labāki veselībai, un, man liekas, Labākai dzīvei tiešām varētu viņus iedrošināt sākt veselīgāku dzīvesveidu.”

Izvērtējot Labākai dzīvei produktu atbilstību tiek ievēroti stingri kritēriji. Šie produkti satur mazāk sāls un cukura, vairāk šķiedrvielu un mazāk vai labākus taukus. Tie nesatur ģenētiski modificētus organismus, un šajos produktos ir tikai dabīgi aromatizētāji.

Pievienot komentāru