Sabiedriskajā apspriešanā par 48 koku ciršanu Mežciemā savu viedokli izteikuši vairāk nekā 2600 iedzīvotāji

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija otrdien, 18. jūnijā, rīkoja izbraukumu uz Mežciemu, lai klātienē kopā ar iedzīvotājiem un projekta attīstītāju, apskatītu vietu, kur būvniecības nolūkos pieprasīta 48 koku, kuru celma caurmērs ir lielāks par 20 cm, ciršana.

Komisija bija saņēmusi iesniegumu no SIA „Estera Holding” par lielākās daļas koku nociršanu zemes gabalā Hipokrāta ielā bez numura un Sergeja Eizenšteina ielā bez numurā (122. grupa, 2121. grunts). Šī kompānija saistībā ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību vēlas cirst 2 kļavas, 2 apses, 8 liepas, 28 bērzus, 4 priedes un 4 ošlapu kļavas, kā arī vairākus citus kokus, kuru celma caurmērs ir mazāks par 20 cm.

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija lēma līdz 17. jūnijam rīkot sabiedrisko apspriešanu, jo speciālisti, vizuāli vērtējot šos kokus, bija secinājuši, ka lielākā daļa no tiem ir ainaviski un dendroloģiski vērtīgi.

„Mežciema iedzīvotāji un citu apkaimju iedzīvotāji ir bijuši ļoti aktīvi, izsakot savus spriedumus. Esam saņēmuši vairāk nekā 2600 iedzīvotāju viedokļus, kurus rūpīgi izvērtēsim. Gribu teikt visiem lielu paldies par izrādīto līdzdalību. Mēs ar lielu atbildību turpināsim savu darbu, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus. Prognozēju, ka lēmums šajā lietā tiks pieņemts rudenī,” sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Pievienot komentāru