Salāti ar kartupeļiem un sēnēm

Sastāvdaļas:

– 400 g kartupeļi
– 140 g bekons
– 1 tējkarotes franču sinepes
– 100 g rukola
– 2 ēdamkarotes olīveļļa
– Malti melni pipari pēc garšas
– 1 sarkanais sīpols
– 300 g šampinjoni
– 1 ēdamkarote sarkanais vīna etiķis
– 150 g siers gorgonzola
– Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Neliela izmēra kartupeļus kārtīgi nomazgā, sagriež četrās daļās. Dārzeņus liek uz cepešpannas, apslaka ar ēdamkaroti eļļas un apkaisa ar sāli. Cep 20 minūtes cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 220 grādiem.

2. Pa to laiku nomizojiet sīpolu, sagrieziet to 6 daļās un pievienojiet kartupeļiem. Gatavo vēl 20 minūtes. Kad kartupeļi iegūst zeltainu krāsu un sīpoli karamelizējas, ļaujiet dārzeņiem nedaudz atdzist.

3. Apcep 2 šķēles bekona, līdz tas ir kraukšķīgs. Tālāk pievieno sasmalcinātas sēnes un cep vēl 5 minūtes, līdz sēnes ir mīkstas. Pa to laiku sajauc sinepes, etiķi un olīveļļu. Pāris pilieni ūdens netraucēs.

4. Ievietojiet visas sagatavotās sastāvdaļas dziļā salātu traukā, pievienojot rukola lapas. Pārlejiet mērci pār salātiem un viegli samaisiet. Salātus sadaliet 4 porcijās, katru pārkaisot ar siera kubiņiem.

LASI VĒL: Salāti ar ceptiem šampinjoniem un vistu

5. Sīpolu tā vietā, lai ceptu, salātiem varat pievienot neapstrādātu. Lai to izdarītu, vispirms to sagriež plānos pusgredzenos un pēc tam iemērc ūdenī, lai rūgtums pazūd. Rukolas vietā jūs varat lietot salātu maisījumu pēc vēlēšanās.

Kā redzat, šie salāti viegli pielāgojas izmaiņām receptē.

avots: sovkusom.ru

Pievienot komentāru