Sandra Buloka: “Pārstājiet saukt bērnus par “pieņemtiem”. Un lūk, kāpēc viņa tā domā.

Reizēm mēs nesaprotam vārdu nozīmi, kuru lietojam ikdienas dzīvē, īpaši tad, ja mēs runājam par cilvēkiem. Kad runa ir par mātišķumu, sabiedrībā nereti automātiski tiek uzskatīts, ka sieviete izmanto savas olnīcas, lai dzemdētu bērnu.

Tomēr kaut kādu iemeslu dēļ cilvēki aizmirst, ka miljoniem cilvēku visā pasaulē kļūst par vecākiem, pateicoties adopcijai.

Mammām un tētiem, kuri nolemj adoptēt bērnu, viss ir gana vienkārši: bērni, kurus viņi pieņem, viņi uzskata par saviem, tieši tāpat, ja viņiem būtu bioloģiska saikne.

Un tomēr, daži cilvēki turpina viņus uzskatāmi saukt par “pieņemtiem bērniem”.

Aktrise Sandra Buloka šajā jautājumā arī ieņemt aktīvu pozīciju, un, saskaņā ar aktrises interviju InStyle, aicina izbeigt šādu praksi saukt bērnus par pieņemtiem.

Viņai pašai ir divi adoptēti bērni, un, no viņas skatupunkta, bērni ir tik ļoti tuvi viņai, it kā būtu viņas pašas dzemdēti.

Viņa nevar būt viņu bioloģiskā māte, bet viņas mātišķie instinkti no tā nemainās.

Sandra Buloka ir māte 8 gadus vecajam Luijam un piecgadīgajai Lailai.

Kopš tā laika, kad Holivudas zvaigzne viņus pieņēma, viņa slēpa bērnus no preses un sabiedrības milzīgās uzmanības. Viņa aizsargā savu bērnu privāto dzīvi, un viņai tam ir pilnas tiesības!

54 gadus vecā Buloka nesen apstrīdēja ideju, ka adoptētie bērni ir jāsauc par “adaptētiem” vai “pieņemtiem”, publisku prasot sabiedrību un masu informācijas līdzekļus vairs nelietot tik arhaiskus izteikumus.

“Mēs varam viņus saukt par “mūsu bērniem”. Nesakiet – “mans pieņemtais bērns”. Neviens taču nesaka par saviem bērniem “Tas ir mans EKO” vai “O, tas ir tas, kas sanāca pēc tam, kad es devos uz bāru un piedzēros”. Tāpēc varbūt vienkārši teiksim “mūsu bērni”. No tā viņi nepārstās būt jūsu”, – sacīja aktrise.

Sandra Buloka uzskata, ka sievietēm ir tiesības lūgt, lai cilvēki nenodalītu bioloģiskos bērnus un “pieņemtos bērnus”, jo būt par mammu ir, kas daudz vairāk, nekā tikai laist bērnu pasaulē.

  1. gadā aktrise pat iesniedza tiesā prasību pret publikāciju, kurā bija izmantota viņas meitas Lailas fotogrāfija, bez viņas piekrišanas.

Māte – tas nav tikai cilvēks, kurš dzemdē bērnu.

Māte ir tas cilvēks, kas sniedz bērniem savu mīlestību, kas izveido neredzamu un nepārraujamu saikni, kas iziet ārpus laika un banālu uzskatu robežām.

Vai piekrīti?

avots: us.wakeupyourmind.net

Pievienot komentāru