Sāpēm krūtīs var būt 10 iemelsi. Lūk, kādi tie ir… Esat uzmanīgi!

Gandrīz ikviena sieviete kaut reizi dzīvē ir sajutusi sāpes krūtīs. Bet tās paciest nav obligāti.  Ir 10 paši izplatītākie krūts sāpju iemelsi. Tos vajag zināt, lai izvairītos no ilgtermiņa diskomforta.

Slikts krūšturis

Šis ir visbiežāk sastopamais iemesl. Ar laiku krūšturis izstaipās un vairs tik labi nesatur krūtis. Turklāt arī pati krūts var kļūt lielāka vai mazāka, izmainot savu formu.

Grūtniecība

Sāpes krūtīs var būt pirmā grūtniecības pazīme. Un tas viss hormonu dēļ, precīzāk estrogēna dēļ. Viņš palielina piena dziedzeru izmēru, kas var būt sāpīgi.

Pārāk smags treniņš

Sportam ir nepieciešams speciāls krūšturis. Tas pareizi nofiksē krūtis un samazina traumu risku.

Piena dziedzeru infekcija

Ja tu baro ar krūti, sāpes krūtīs var būt mastīta vai piena kanālu bloķēšanas pazīmes. Un, ja tev ir arī drudzis, nekavējoties sazinies ar ārstu vai zīdīšanas konsultantu.

Kontracepcijas līdzekļi

Tie paši hormoni, kas izraisa sāpes krūtīs grūtniecības laikā, var izraisīt sāpes, lietojot kontracepcijas tabletes.

Hormonālas svārstības

Pat neesot stāvoklī, hormonu līdzsvars mūsu organismā nemitīgi mainās. Piemēram, ir normāli just sāpes pirms menstruācijām.

Zīdīšana

Nepareiza zīdīšana vai nepiemērota bēra pielikšanas tehnika pie krūts var izraisīt sāpes krūtīs. Lai atrisinātu šīs problēmas, konsultējies ar zīdīšanas speciālistu.

Traumas

Gandrīz katra sieviete kaut reizi dzīvē ir ieguvusi traumu krūtīs. Šajā gadījumā var pielikt uz neilgu laiku ledu un ievērot vairākas dienas mierīgu režīmu. Ja trauma ir daudz nopietnāka – ej pie ārsta.

Vēzis

Reizēm krūts vēzis var būt sāpju iemesls. Ja pamani kaut ko neparastu, tostarp sāpes bez kāda acīm redzama iemesla, nekavējoties dodies pie ārsta. Krūts vēzis labi padodas ārstēšanai, ja to atklāj agrīnā stadijā.

Daudz kafija

Kofeīns paplašina asinsvadus, un papildus asins plūsma krūšu audos var izraisīt sāpes.

Bet atceries, ja sāpes ir pārāk intensīvas, neizdomā dažādus tautas ārstniecības metodes un labāk dodies pie ārsta.

Bet vai tu kādreiz esi sajutusi sāpes krūtīs? Ar ko tās bija saistītas?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru