Sena indiešu recepte: Tikai viens kauliņš, un nieres ir brīvas no akmeņiem

Avokado kauliņš atkarībā no šķirnes var aizņemt, diezgan dārgā augļa lielu daļu. Protams izmest to ir žēl, taču kādu pielietojumu tam var atrast?

Apsteidzot notikumu gaitu, teikšu, ka pat viens avokado kauliņš var atbrīvot tevi no akmeņiem nierēs un žultspūslī, izārstēs gremošanas traucējumi, un samazināt holesterīna līmeni asinīs.

Avokado augļa kauliņš.

Pirmais, kas ienāk prātā, turot rokās avokado kauliņu, — iestādīt zemē un izdiedzēt. Ja tev ir pacietība, tad pat mājas apstākļos ar laiku var panākt, ka augs var ražot.

 Tie, kas garšoja svaigos kauliņu, piekritīs, ka garša tam, maigi izsakoties, ne visai. Rūgtumu tam piešķir augsts tanīna satuks, kas lielos daudzumos var būt diezgan toksisks. Tajā ir arī persīns (fungucīdais toksīns), kas var būt kaitīgs dzīvniekiem: suņiem, kaķiem, trušiem, zirgiem, liellopiem.

No otras puses, avokado kauliņi ir bagāti ar kāliju un fosforu, turklāt daudz lielākā mērā nekā pats augļa mīkstums. Viņiem piemīt baktericīdās un fungucīdās īpašības. Kauliņi satur saponīnus, kas uzlabo vielmaiņu un atbrīvo cilvēka organismu no “sliktā” holesterīna. Vēl avokado kauliņi satur flovanolu, kas skaitās pretvēža līdzeklis un palīdz gan profilaksei, gan bīstamās slimības ārstēšanai.

Lai pilnīgi izmantotu visas avokado kauliņu ārstnieciskās īpašības un apiet blakus efektus, tos vajag pareizi pagatavot.

Pirms lietošanas kauliņus vajag attīrīt no brūnās plēves un izžāvēt. Pēc tam tos vajag sarīvēt uz rupjās rīves un cept cepeškrāsnī uz mazas temperatūras stundas laikā.

Kauliņu saturam vajadzētu iegūt zeltaini sarkanu nokrāsu. Iegūto pulveri var pievienot piena kokteiļiem, smūzijiem, putrām vai augļu salātiem.

Avokado kauliņus ieteicams lietot ar ēdienu, liekā svara samazināšanai, aterosklerozes gadījumos, un ja ir problēmas ar asins spiedienu. Atgādinām: svaigā veidā, šo produktu lietot uzturā nav ieteicams.

Vēl daži padomi, ka var izmantot avokado kauliņus. Līdzekļi, kas pagatavoti uz avokado kauliņu bāzes, ir noderīgs ja jums uz sejas parādījās izsitumi, ja ir taukaini mati un āda, ja cīnieties ar blaugznām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru