Siera cienītāji dzīvo ilgā par tiem, kas to neēd. Pētījums žurnālā Lancet. Siers – ilgdzīvošanas garants!

Siers ir jāēd. Obligāti! Tas ir lielisks insultu un citu sirds un asinsvadu slimību profilaktisks līdzeklis. Par to vēsta pētījums, kas publicēts žurnālā The Lancet.

Kanādas Makmāsteras universitātes zinātnieki ir pētījuši vairāk nekā 130 000 cilvēku vecumā no 35 līdz 70 gadiem ēšanas paradumus. Pētījuma dalībnieki bija no 21 pasaules valsts.

Izrādījās, ka divas siera porcijas dienā (un vairāk) samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī insultu. Piens un jogurts nav mazāk veselīgi.

Siers “rūpējas” ne tikai par tavu sirdi. Šeit ir dažas citas priekšrocības:

Palīdz zaudēt svaru.

Ēdot sieru, tiek ražota taukskābe, ko sauc par butirātu. To ražo baktērijas uztura šķiedras gremošanas procesā. Butirāts baro zarnu sieniņu šūnas, uzlabo vielmaiņu un novērš aptaukošanās attīstību.

Šeit ir sieri, kas var palīdzēt tev zaudēt svaru: Grijēras, zilais, gouda, parmezāns un  Blue, Gouda, Parmesan un čedaras.

 Novērš vēzi.

Laboratoriskie pētījumi liecina, ka butirāts (ko mēs jau esam minējuši) traucē resnās zarnas vēža audzēju šūnu augšanai un veicina to iznīcināšanu.

Palīdz veidot muskuļu masu.

Un tas nav pārsteidzoši! Siers satur proteīnu kazeīnu, kas ir viegli sagremojams, un tas ir bagāts ar A, C un B vitamīniem. Vidējais ieteicamais siera daudzums dienā ir 200 grami. Viens no labākajiem sūkalu proteīna avotiem ir rikotas siers.

Tev patīk siers? Kādiem veidiem tu dod priekšroku?

avots: southernthing.com

Pievienot komentāru