Siltumenerģijas tarifs Ventspilī joprojām nemainīgi stabils

Labiekārtots dzīvoklis jaunajā projektā “Skanstes mājas”.

Šo apkures sezonu pašvaldības SIA „Ventspils siltums” uzsākusi, saglabājot līdzšinējo tarifu – 54,90 eiro par megavatstundu.

Šāds siltumenerģijas tarifs Ventspilī ir spēkā kopš 2017.gada 1.marta un tas ir par 5,8% mazāks nekā pirms tam esošais tarifs.

Pēc siltumenerģijas tarifa deviņu Latvijas lielāko pilsētu sarakstā šobrīd Ventspils ieņem sesto pozīciju. Turklāt no tām piecās pilsētās, tostarp Ventspilī, tarifs ir 54,14 EUR – 54,95 EUR robežās.

Siltumenerģijas ražošanas, pārvades, sadales un tirdzniecības tarifs sastāv no vairākām komponentēm-pastāvīgajām un mainīgajām izmaksām. Lai arī lielāko izmaksu īpatsvaru tarifā veido tieši kurināmā izmaksas, taču, neskatoties uz kurināmā iepirkuma cenas pieaugumu, siltuma tarifs Ventspilī šajā sezonā palicis nemainīgs. Tas nozīmē, ka uzņēmums strādā gana veiksmīgi un stabili, lai tas tā būtu.

Pateicoties veiktajām investīcijām un ražošanas modernizācijas procesam, pēdējo sešu gadu laikā siltumenerģijas tarifu Ventspilī izdevies pazemināt jau trīs reizes par vairāk nekā 13%. Arī šobrīd uzņēmums „Ventspils siltums” turpina strādāt pie attīstības projektiem un tehnoloģiskajiem risinājiem, lai pēc iespējas vairāk samazinātu siltumenerģijas ražošanas izdevumus.

Viens no šādiem projektiem, kas paredz uzlabot tehniski ekonomiskos rādītājus, ir dūmgāzu kondensatora būvniecība Ventas labā krasta katlumājā -Talsu ielā 69. Plānots, ka, izmantojot dūmgāzu kondensatoru, uzņēmums varēs ietaupīt aptuveni 11% kurināmā gadā jeb aptuveni 6 600 m3 šķeldas. Līdz ar to uzņēmumam būs iespēja saglabāt siltumenerģijas ražošanas tarifu stabilu arī turpmākajos gados.

Pievienot komentāru