Tas kā tu paspied roku, var daudz ko pateikt par tavu personību

Kad mēs ienākam pasaulē, mēs satiekamies ar daudziem atšķirīgiem cilvēkiem. Un tas kā cilvēki uzvedas svešinieku klātbūtnē, bieži vien neko neliecina par viņu patieso personību, kuru viņi demonstrē draugiem un ģimenei.

Bet ir kāda lieta, kas var būt noderīga, ja mēģini atminēt sev nezināmu cilvēku. Tas ir rokasspiediens.

Tu vari daudz ko uzzināt par cilvēku pēc tā, kā viņš tev pasniedz roku. Un pretēji. Tavs rokasspiediens var par tevi daudz ko pateikt, tāpēc izvēlies savu stilu ar prātu.

Rokasspiediens ir vai nu sasveicināšanās vai atsveicināšanās žests, kurš eksistēja jau 5.gs. pirms mūsu ēras Atēnās. Rokasspiediena mērķis ir demonstrēt godprātīgumu un labo gribu. Un tas var daudz ko pateikt par cilvēku.

Roka – burkāns.

Gadās, ka tu paspied kādam roku, bet viņa pirksti atgādina burkānu saišķi. Patiesībā tas nozīmē, ka cilvēks nevēlas parādīt savu patieso raksturu vai nolūkus. Tāpat tas var nozīmē, ka viņš ir pasīvs vai izvairās no fiziska kontakta.

Izdomāts rokasspiediens.

Lai arī pašlaik pastāv tendence izdomāt jaunus un “stilīgus” rokasspiedienus, reizēm tamlīdzīgas lietas var likt šo personu uztvert kā nenobriedušu. Nevajadzētu demonstrēt tās nepazīstamiem cilvēkiem, lai neizskatītos muļķīgi. Atstāj sasišanos ar kulakiem, saķeršanos ar pirkstiem u.tml. lietas saviem draugiem un ģimenei.

Taureņa pieskaršanās.

Reizēm cilvēki paspiež roku graciozi un viegli. To var uzlūkot kā vājumu un pārliecības trūkumu par sevi. Ja tu esi vīrietis un pārāk viegli paspied roku, tas var tikt uzlūkots kā vīrišķības trūkums.

Kaulu drupinātājs.

Viens no pašiem “bīstamākajiem” rokasspiedieniem, kurš nekad tev neatnesīs nekādu labumu ir kaulu drupinātājs. Ja tu paspied roku šādā veidā, cilvēkiem būs jautājums, ko tu šādā veidā mēģini kompensēt. Tu kļūsi par apsmieklu un tevi neuzlūkos nopietni.

Mirusī zivs.

Ja tu paspied kāda roku nedzīvīgi un ļengani, tas atgādina pieskaršanos mirušai zivij. Šis rokasspiediens acu mirklī tiek uzlūkota kā zema pašnovērtējuma un intereses trūkuma pazīme. Tev pierakstīs vienaldzīgumu un vājumu. Tomēr vienlaikus dažās Āfrikas valstīs maigs rokasspiediens ir uzlūkots kā laipnības izpausme, bet stingrs rokasspiediens kā apvainojums.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru