Tev vienmēr jāsmejas par savu bērnu jokiem. Lūk, kāpēc!

Mājā, kur smejas, atnāk laime (japāņu sakāmvārds)

Mazuļa smiekli tiek uzskatīti par vienu no labākajām skaņām uz planētas, bet tu būsi pārsteigts uzzināt, ka tikpat ļoti tiek novērtēti arī tavi smiekli!

Neseni pētījumi parādīja, ka bērniem ir nepieciešami apkārtējo smiekli, un tāpēc ir ļoti svarīgi smieties par savu mazuļu jokiem.

Kurš saprata, ka joki var sniegt tik reālus rezultātus? Doktore Emma Bērna, kurai ir doktora grāds mākslīgā intelekta zinātnē. Viņa ir autore arī pētījumam “Bārties – tas ir labi”. Emma Bērna noskaidrojusi, ka pirmajā savas dzīves gadā mazuļi mēģina likt citiem smieties.

“Bērni jau 8 mēnešu vecumā zina, ka mūsu cerību pārsniegšana liek mums smieties,” – saka Dr. Bērna.
Viņa sniedz piemērus par to, kā bērni mēģināja likt smieties saviem vecākiem, kuri ķildojas, piemēram, izmētājot lietas vai pat klepojot, lai tikai piesaistītu uzmanību.

Dr. Bērna uzsvēra, ka vislielākā uzmanība tomēr jāpievērš bērnu jokiem: “Tas, ka viņi cenšas likt tev smaidīt, ir svarīgi. Saprotiet, bērni tērē savu enerģiju, lai mēģinātu likt jums smaidīt.”

Pati bērnu tiekšanās uzjautrināt tev demonstrē, ka viņi vēlas paveikt kaut ko, lai padarītu tevi laimīgu un vēlas sazināties ar apkārtējiem daudz dziļākā līmenī. Tas ir svarīgs posms viņu attīstība, kas palīdzēs izveidot sociālos kontaktus, kad būs jau pieauguši.

Pētījums arī parādīja, ka viņu patiesi mēģinājumi tevi izklaidēt, ir papildus apstiprinājums bērnu nesavtīgajai daba, jo viņu vienīgais nolūks ir panākt, lai cilvēks, kas par viņu rūpējas, ir priecīgs!

Nesenā pētījumā konstatēts, ka smieklīgākiem cilvēkiem ir augstākas neverbālās un verbālās zināšanas. Dr. Bērna piekrita, sakot, ka smieklīgi bērni “galu galā varēs produktīvāk sazināties ar citiem cilvēkiem nākotnē”.

Bērni, kuri cenšas jokot, būt veiksmīgāki komunikācijā ar citiem, jo māka pasmieties par lietām ļauj izvairīties no konfliktiem un palīdz ātri atrast jaunus draugus.
Novēlām daudz smaidu un patiesu smieklu!

avots: humormeetscomics.com

Pievienot komentāru