Tiesai nodota krimināllieta pret Rīgas 1.medicīnas koledžas direktori par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

2019.gada 11.februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēta Rīgas 1.medicīnas koledžas (Koledža) direktore par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un citiem noziegumiem.

Apsūdzētā persona laika posmā no 2011. – 2017. gadam, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, bez īres līguma noslēgšanas dzīvoja Koledžas studentu dienesta viesnīcas ēkā Rīgā, Tomsona ielā 39, savām personīgajām vajadzībām izmantojot vairākas telpas. Par dzīvošanu viņa nemaksāja noteikto īres maksu. Tāpat apsūdzētā atļāva, lai dienesta viesnīcas telpās bez maksas uzturas viņas radinieki un citas personas. Tādā veidā valstij tika nodarīti zaudējumi 55 156 EUR apmērā.

Bez tam persona apsūdzēta arī par piesavināšanās atbalstīšanu, proti, viņa pieļāva, ka citas personas vairākas reizes izmantoja Koledžai izsniegto degvielas uzpildes karti. Kopā viņa atbalstīja piesavināšanos gandrīz 400 EUR apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai persona apsūdzēta arī par grāmatvedības dokumentu viltošanu. Proti, tika viltoti grāmatvedības organizācijas dokumenti, kas apliecina Koledžas transportlīdzekļa izmantošanas pamatotību un izdevumus, kā arī parakstīti dokumenti, kuros bija patiesībai neatbilstošas ziņas.

Vēl vienā epizodē persona apsūdzēta par piesavināšanos nelielā apmērā, proti, viņa parakstījusi dokumentu par nesaņemtu pakalpojumu, t.i., par sporta nodarbībām, kuras Koledžā nebija notikušas, nodarot iestādei materiālo kaitējumu 300 EUR apmērā.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas, 179.panta pirmās daļas un 20.panta ceturtās daļas, 217.panta pirmās daļas un 180.panta.

Krimināllietā līdzapsūdzētas vēl trīs personas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Po</cite>

    Tas tāds sīkums vien ir. Nebūtu slikti, ja KNAB vai citas iestādes, papētītu to, cik likumīgi laikaposmā no 2014.-2017. gadam no farmaceitu asistentu mācību programmas studentiem tika iekasētas studiju maksājumi. Ņemot vērā, ka no 2016. gada septembra līdz 2016. gada oktobrim tās studijas programmas studenti mācījās it kā bez maksas, bet tad 2017. gada oktobra vidū viņiem tiek pienests rēķins.

Pievienot komentāru