Tieslietu ministrs: Pēc Breksita Latvija un Apvienotā Karaliste tieslietu jomā turpinās sadarbību

Trešdien, 12. jūnijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Baibu Braži, lai apspriestu abu valstu turpmāko sadarbību tieslietu jomā pēc Breksita.

Vizītes ietvaros tieslietu ministrs un vēstniece diskutēja par turpmāko sadarbību pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības.

Tikšanās laikā tieslietu ministrs J.Bordāns uzsvēra: “Pastāv risks, ka Breksita rezultātā varētu būt sarežģījumi datu apmaiņas jomā un citos jautājumos, taču Latvijas Republikas Tieslietu ministrija darīs visu iespējamo, lai noregulētu un sakārtotu jautājumus, kas ir ministrijas kompetencē. Mūsu galvenais mērķis ir nodrošināt Latvijas pilsoņu tiesību, sevišķi bērnu tiesību, ievērošanu un novērstu Breksita negatīvo ietekmi uz abu valstu sadarbību tieslietu jomā.”

Vienlaikus tieslietu ministrs uzsvēra, ka nepieciešams stiprināt Latvijas un Apvienotās Karalistes sadarbību, īstenojot tiesiskās palīdzības lūgumu izpildi dažādās stadijās, lai nodrošinātu Apvienotās Karalistes pilsoņu, kuri Latvijā ir izdarījuši likumpārkāpumu, saukšanu pie atbildības.

Tikšanās noslēgumā tieslietu ministrs J.Bordāns un vēstniece B.Braže atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Apvienotās Karalistes kompetento iestāžu sadarbību bērnu tiesību aizsardzības jautājumos, akcentējot operatīvo informācijas apmaiņu starp abām valstīm.

Pievienot komentāru