Turpinās vairāku paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzēšana

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 18.maija plkst. 6.30 līdz 20.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 180 izsaukumus, no kuriem 116 bija uz ugunsgrēku dzēšanu tai skaitā 44 kūlas un 28 meža ugunsgrēkiem, 29 uz glābšanas darbiem un 35 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt plkst.03.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Granīta ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikumā vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg angāra tipa ēka, kura jau bija daļēji iebrucis jumts, kopumā 300m2 platībā. Plkst.04.53 ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst.14.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Olaines novada Olaines pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega mežs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kūdra, pļava un mežs. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) tika uzsākti dzēšanas darbi, kuros tika iesaistīta arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Sakarā ar tumsas iestāšanos dzēšanas darbi tika pārtraukti. Situāciju notikuma vietā uzraudzīja VMD, un šobrīd šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Plkst.14.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Kandavas novada Kandavas pagastu, kur arī tika saņemta informācija par meža ugunsgrēka izcelšanos. Notikuma vietā dega mežs aptuveni trīs hektāru platībā. Drošības apsvērumu dēļ līdz ar tumsas iestāšanos dzēšanas darbi tika pārtraukti. VMD lems par tālāko rīcību un VUGD ugunsdzēsēju glābēji iesaistīšanu turpmākajos dzēšanas darbos.

Plkst.19.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salas novada Sēlpils pagastā, kur dega mežs un jaunaudze astoņu hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja lielā ugunsgrēka platība, ūdens trūkums un problēmas atrast piebraucamos ceļus. VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem kopā ar VMD darbiniekiem izdevās ierobežot ugunsgrēka izplatīšanos. Degšana turpinājās perimetra iekšienē. Naktī notikuma vietā dežurēja Latvijas valsts mežu darbinieki. Šodien VMD turpina dzēšanas darbus un, ja būs nepieciešams, tajos iesaistīs arī VUGD.

Sestdien plkst.18.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Priekuli, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu kokapstrādes cehs 450m2 platībā. Plkst.22.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pievienot komentāru