TVPlay Sports+ piedāvā Sešu nāciju kausu regbijā trešās kārtas spēles

Sestdien, 23.februārī, un svētdien, 24.februārī, kanāls TVPlay Sports pārraidīs Sešu nāciju kausu regbijā trešās kārtas spēles: Francija – Skotija, Velsa – Anglija un Itālija – Īrija. Baudi regbiju ekskluzīvi kanālā TVPlay Sports kopā ar TRANSACT PRO!

Šonedēļ ar mačiem Parīzē, Kārdifā un Romā turpināsies Sešu nāciju čempionāts regbijā. Spožs turnīra sākums izdevies Anglijai, kas Kristapa Staņas vārdiem pēdējo gadu laikā, brauc kā pa amerikāņu kalniņiem – no spožām uzvarām, līdz pazemojošiem zaudējumiem un atpakaļ pie spožām uzvarām. Anglija sestdien izbraukumā spēlēs ar Velsu. Divus dažādi sāpīgus zaudējumus piedzīvojusī Francija tiksies ar Skotiju un Itālija ar Īriju.

Kristaps Staņa par Francijas – Skotijas spēli:

“Žēlīgi noskatīties uz Francijas regbija izlasi. Varbūt kāds varētu viņus adoptēt? Vai vismaz ievietot kādā pieklājīgākā namā? Tur kur viņi šobrīd atrodas, tur noteikti nav pieklājīgi un mediji lietotu daudz plašāku aprakstošo leksiku, ja vien tas būtu pieņemami. Gan jau vēlajos sarunu šovos izskan arī pa kādam skarbākam vārdam. Cīņa starp valstsvienību regbiju un klubu regbiju ir novedusi Franciju līdz ļoti zemam punktam. Labā ziņa, brīdī, kad sēdi peļķē ir tā, ka tālāk tikai uz augšu, zemāk krist nav kur. Kompromisi sastāvā liek domāt, ka notiek izmisīgi centieni kaut ko vēl saglābt. Daudz vietas atstāts jaunajiem talantiem, kam blakus nepieciešamībai apgūt valstsvienību regbija līmeni vēl jāapgūst arī jaunas pozīcijas laukumā. Ntamaks vadīs saspēli, lai viņam veiksme stāv klāt. Skotija ir labā pozīcijā regbija attīstībā, bet sastāvs diezgan paplosīts. Pirmā veiksme Francijai – Rasels izsists no sastāva, spēlējot savā Francijas klubā iedzīvojies smadzeņu satricinājumā. Horns ir viņa vietā, Heistings joprojām silda soliņu. Taunsends grib stabilitāti spēles zīmējumā un ar to vēlas pieveikt franču revolucionāro haosu. Šī spēle pārbaudīs skotu sastāva dziļumu. Viegli neklāsies, lai arī paspārdīta, Francija tomēr ir bīstams pretinieks un orķestris stadionā spēlēs Marseljēzi nevis Flower of Scotland, pie tam, visas spēles garumā.

50/50. Francijai nav ko zaudēt, Skotiem uzvara var izslīdēt no rokām katrā minūtē. Gaidām pavērsieniem bagāta spēle.”

Kristaps Staņa par Velsas – Anglijas spēli:

“Kārdifas stadiona atmosfēra tiek uzskatīta par labāko visā regbija pasaulē un tā ir mājiniekiem labvēlīga. 11 uzvaras pēc kārtas jau ir sasniegtas, vēl viens solis un šī var būt veiksmīgākā Velsas izlase teju divu gadu simtu laikā. Gatlands izvēlas Anskombu un tas liecina, ka velsieši neplāno rast vieglāko ceļu, uzvaru centīsies izraut “ar gaļu”. Īsta milžu cīņa, kur viens otru apsaukā par favorītiem. Velsas līdzjutēji, Kārdifa, aizvērts stadiona jumts, stabils sastāvs – visi trumpji velsiešu rokās. Brauc viesu autobuss, skrien garām velsiešu līdzjutējs, palecās un ar galvu triecas pret stiklu. Tāda atmosfēra sagaida angļus. Vēl tikai pietrūkst lai ģerbtuves ierādītu slotu kambarī. Anglijas izlase, šobrīd, ir galvas tiesu pārāka par visām citām Sešu nāciju komandām un visi to zina, taču galvenais treneris sauc velsiešus par favorītiem. Tik ļoti no svara ir katrs sīkums, spēlētāju psiholoģiskā sagatavotība ir daļa no tā. Anglijas valstsvienība, pēdējo gadu laikā, brauc kā pa amerikāņu kalniņiem – no spožām uzvarām, līdz pazemojošiem zaudējumiem un atpakaļ pie spožām uzvarām. Daudz mācību ir saņemtas un visas tās būs nepieciešamas cīņā pret Velsas pūķi.

40/60. Cīņa, kas var noteikt vai vispār tiks izcīnīts Grand Slam un vēl ir tikai turnīra vidus. Anglija nedaudz, bet ir priekšā.”

Kristaps Staņa par Īrijas – Itālijas spēli:

“Itāļiem ir izdevies īrus arī pieveikt. Romas Stadio Olimpico ir viens no saulainākajiem stadioniem Sešu Nāciju tūrē un tās ir Itālijas mājas. Neļaus viņi, protams, nevienam ienākt tā pat vien, nenoslaukot kājas. Itālijas izlases vadība izsakās, ka šis ir gara ceļa sākums un, ka itāļu izaugsme vēl gaidāma ilgtermiņā. Nebūtu gan godīgi teikt, ka viņi netiecas pēc uzvarām katrā spēlē. Iepriekšējās kārtās bija manāms, ka itāļiem vēl ir kur augt, bet labi signāli nāk no sastāva jaunākā gala. Ja nav cita iemesla kamdēļ skatīties šo spēli, tad man ir viens vārds sakāms – Parise. Serdžio Parise aizvada beidzamās spēles savā valstsvienības karjerā un tas ir zīmīgs spēlētājs, kurš šobrīd ir labā formā un viņa spēle pati par sevi ir skatīšanās vērta. Īrijas izlase joprojām ir pasaules ranga otrajā vietā un vairāk par šo spēli viņus satrauc Velsas / Anglijas duelis. No šīs spēles īri sagaida labus laika apstākļus un piecus punktus turnīra tabulā. Lai ko sadomātu itāļi, īriem pret to ir zāles kabatā. Paga, bet spēļu formām taču nav kabatu. Ka tik nav jāskien uz ģērbtuvi pēc zālēm – trenera padoma! Nedrīkst aizsapņoties, ir jāspēlē un ar pilnu atdevi. Ītālija nav nekāds Dikensa romāna paklīdenis, viņiem ir bagāta kultūra pašiem un dziļa vēsture, kurā starp visu citu ir arī ieraksts par uzvaru pār Īriju.

10/90 Dāvids pret Goliātu. Paga, kurš tajā cīņā uzvarēja? Diez kuriem jūt līdzi Vatikāns? Piezemējumiem bagāta spēle.”

Sešu Nāciju kauss kanālā TVPlay+ Sports un TVPlay Premium:

• Sestdien, 23.februārī, 16:05 Francija – Skotija

• Sestdien, 23.februārī, 18:35 Velsa – Anglija

• Svētdien, 24.februārī, 16:50 Itālija – Īrija

Papildu informācija:

Līna Kārkliņa

TVPlay Premium un TVPlay Home

Mārketinga un sabiedrisko attiecību vecākā projektu vadītāja

[email protected]

Mob.: +371 2001 3636

Pievienot komentāru