Vācijā slēgta pēdējā kažokzvēru audzētava. Tas ir noticis!

Kopš PETA dibināšanas Vācijā aktīvisti ir protestējuši pret nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kā arī atbalstījuši kažokzvēru audzēšanas aizliegumu un ādas un vilnas apģērbu ražošanu valstī.

Tikai 20 gadus vēlāk tika uzklausītas viņu lūgšanas: 2017. gadā Vācija beidzot pieņēma likumu par visu Vācijā esošo kažokzvēru audzētavu slēgšanu.

Līdz tam brīdī valstī gan bija palikušas tikai 6 šādi uzņēmumi – pārējie paši bija izbeiguši savu darbību publiskā spiedien, protestu, kā arī plašo reklāmas kampaņu dēļ, kas runāja par slepkavību kažokādu dēļ.

Bet tiem, kas palika biznesā, tika pieņemts atbilstošs likums.

Aktīvisti vēlreiz uzsvēr, ka “dabiskā kažokāda” var būt paredzēta tikai pašiem dzīvniekam. Cilvēkiem jau sen ir radītā mākslīgā kažokāda, kas nebūt nav sliktāka un nekaitē dabai.

Lai radītu vienu kažokādu, bieži vien tam ir vajadzīgas desmitiem dzīvnieku dzīvības. Turklāt pat dzīves laikā šie dzīvnieki cieš: šādas audzētavas nav pilnībā piemērotas dzīvniekiem.

Līdz šim gadam gandrīz visas Vācijā esošās kažokzvēru audzētavas tika slēgtas, bet viena Rādenā cīnījās līdz galam. Likums ļauj samazināt ražošanu līdz 2022. gadam, un, acīmredzot, šīs audzētas īpašnieki cenšas iegūt pēc iespējas lielāku peļņu līdz noteiktā termiņa beigām.

Vēl nesen tur turētas aptuveni 4000 ūdeles. Tomēr, kad šo vietu apmeklēja attiecīgās organizācijas, neviena netika atrasta.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji skeptiski vērtē situāciju: un patiesām, pagaidām vēl nav zināms, kur tik īsā laikā ir palikuši tik daudzi dzīvnieki.

Viņi cer, ka uzņēmuma īpašnieki nesāks nogalināt un pārdot dzīvnieku kažokus nelikumīgi, turot dzīvniekus kaut kur pagrabos.

Un ko tu par šo domā?

avots: nat-geo.ru

Pievienot komentāru