Vai jūs zināt, kāpēc labāk ir gulēt uz muguras???

Mūsdienu aizņemtajam cilvēkam gulēšanas laiks ir viens no laimīgākajiem laikiem. Cik gan ļoti mums gribas kārtīgi atpūsties pēc grūtas dienas! Apgulties uz ērta spilvena zem mīļotās segas. Un, pēc iespējas, pagulēt pēc iespējas ilgāk.

Jo vairāk stundas gulēsi, jo labāk jutīsies no rīta. Ne velti saka, ka miegs ir pasaulē labākās zāles. Atslābinās muskuļi, atjaunojas spēki, stiprinās imunitāte. Un, starp citu, cilvēki, kuriem nav problēmas ar miegu, izskatās jaunāki par saviem gadiem. Ir pierādīts, ka miegā izstrādājas melatonīns. Tas ir hormons, kas palīdz organismam cīnīties ar vecumu. Bet ir vēl viens ļoti svarīgs moments – kādā pozā jūs aizmiegat un pamostaties.

LASI VĒL: Izslēdza gaismu un aizgāja gulēt. Pēkšņi, nakts vidū, kaut kas mīksts pieslīdēja pie vaiga

Speciālisti nenogurst atkārtot: vislabāk Morfeja valstībā doties, guļot uz muguras. Kāpēc? Tieši šajā rakstā par to arī uzzināsiet. Esam pārliecināta, ka mūsu nelielais raksts mudinās jūs pirms aizmigšanas ieņemt pareizo stāvokli.

Neapstrīdamas priekšrocības gulēšanai uz muguras

Zināntnieki nonāk pie daudziem secinājumiem, kāpēc visiem labāk aizmiegt tieši, guļot uz muguras. Izdalīsim svarīgākos aspektus:

1.Tādā stāvoklī tiek stiprināts mugurkauls;

2. No rīta mazinās visas tūskas;

3. Nakts laikā nogludinās krunkas;

4. Visi ķermeņa muskuļi atrodas atslābinātā stāvoklī;

5. Nav novērojama dedzināšanas sajūtas vai atraugas;

6. Netiek saspiestas krūtis;

7. Nervu gali tādā stāvoklī netiek nospiesti.

Kā redzat, plusu ir patiešām daudz. Tikai ne katrs no mums ir pieradis gulēt uz muguras. Vai to var iemācīties?

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru