Vairums cilvēku nezina, kas dzied šo dziesmu. Bet jums tas ir jāzina! Liels vīrietis ar milzīgu talantu!

Viņa vārds ir tik liels, cik viņš pats, raksta Apost. Izraels Kamakavivo – lūk, kā sauc autoru populārajai dziesmai “Somewhere Over the Rainbow/ What a Wonderful World”.

Tu droši vien esi dzirdējis šo atslābinošo un ļoti ritmisko kompozīciju. Tā bija iekļauta albumā “Facing Future”, kurš iznāca 1993. gada un ieguva platīna statusu.

Tikai ASV vien bija iztirgoti vairāk nekā 2 miljoni albūma eksemplāru.

Viņa popūrijs no “Over The Rainbow” un “What A Wonderful World” bija atskaņota vairākās filmās un seriālos: “Neits Foresters”, “Iepazīstieties, Džo Bleks” un daudzās citās, kā arī televīzijas programmās un reklāmas rullīšos.

Izraels Kamakavivo – lielais (tiešā un pārnestā ziņā) ir havajiešu mūziķis un dziedātājs, un viņu sauc par varoni.

Visusavu dzīvi viņš propagandēja un aizstāvēja havajiešu tiesības, viņu neatkarību.

Pats Izraels ir diezgan apjomīgs vīrietis, bet dziesmas izpilda maigi, gandrīz sievišķīgā balsī, ukuleles pavadībā, un šī mazā četru stīgu ģitāra viņa rokās izskatās vēl trauslāka.

Viņa sirsnīgā izpildījuma un lielās ārienes dēļ Izraels iesaukts par “The Gentle Giant” – “maigo milzi”. Lūk, video viņa nepārspējamais izpildījums:

Pēdējo dzīves gadu laikā Izraēla Kamakavivo bija cietis no smagiem aptaukošanās gadījumiem un vienā brīdī viņa svars bija 758 mārciņas (344 kg) ar ķermeņa garumu 190 cm.

Savas dzīves laikā viņš piedzīvoja vairākās hospitalizācijās un nomira no svara saistītām elpceļu slimībām, piekalts pie slimnīcas gultas, 1997. gada 26. jūnijā, 38 gadu vecumā.

Viņa bēres apmeklēja vairāk nekā 10 000 cilvēku. Tūkstošiem fanu pulcējās 1997. gada 12. jūlijā Makouas pludmalē, lai viņa pelnus izkaisītu Klusajā okeānā.

Vai tu esi dzirdējis kaut ko par šo izpildītāju?

avots:  apost.com

COMMENTS

Pievienot komentāru