Valmierā norisinājās izglītojošs seminārs par investīcijām akcijās

Šodien, 16.maijā, koncertzālē “Valmiera” notika AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA organizētais izglītojošais seminārs “Investoru diena VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRĀ”. Pasākuma ietvaros dalībnieki uzzināja par svarīgāko, uzsākot investīcijas akcijās, dzirdēja privātā investora stāstu ar noderīgiem padomiem, kā arī uzklausīja informāciju par AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA plāniem veikt papildu akciju publisko piedāvājumu.

Pasākumu atklājot, Valmieras mērs Jānis Baiks sacīja: “Šobrīd Latvijā un arī Valmierā tiek maz runāts un domāts par sabiedrības izglītošanu investīciju jomā, tāpēc ceram, ka ar šīs dienas semināru aizsāksies jaunu posms investīciju vidē. Mums ir liels gandarījums, ka iniciators šai lietai ir tieši mūsu pilsētas lielākais uzņēmums VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA, kas ar savu mērķtiecīgo darbību nes mūsu pilsētas un valsts vārdu visā pasaulē.”

Seminārā ar padomiem dalījās vairāki profesionāļi, kuru iesaiste un pieredze investīciju tirgū ir dažāda. Māris Rambaks, eksperts investīciju jautājumos, uzsvēra: “Jaunā investora pirmais un galvenais uzdevums ir pieredzes iegūšana. Lai investētu, jāmācās pareizi iegūt un izvērtēt informāciju par uzņēmumu, lai pieņemtu pareizos lēmumus par savu līdzekļu investēšanu.”

Savukārt, privātais investors Aleksandrs Riguns dalījās savā septiņu gadu investēšanas pieredzē: “Lai arī ikdienā strādāju par elektroinženieri, es regulāru veicu investīcijas Baltijas uzņēmumu akcijās. Tas ir kļuvis par manu ienesīgāko un vērtīgāko hobiju. Nav nepieciešams darboties finanšu sektorā vai jābūt finanšu grādam kabatā, lai ilgtermiņā būtu sekmīgs investors. Ja ir vēlēšanās, tad visu nepieciešamo var apgūt pašmācības ceļā.”

Tāpat semināra laikā AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels un valdes loceklis Ģirts Vēveris pastāstīja par to, ka uzņēmums šogad plāno sniegt iespēju ikvienam interesentam kļūt par privāto investoru un iesaistīties vienā no Latvijas eksporta veiksmes stāstiem. “Uzņēmumam kļūstot atvērtākam, arī VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA plāno papildu akciju publisko piedāvājumu,” uzrunā dalījās S. Jugels. Akciju publiskā piedāvājuma izteikšanai, protams, ir nepieciešams kapitāla tirgu regulatora iepriekšējs saskaņojums. Savukārt Ģ. Vēveris uzsvēra: “Stikla šķiedra ir materiāls, kas strauji attīstījies un jau šobrīd atrodas mums visapkārt, taču, manuprāt, tā potenciālās nākotnes izmantošanas iespēju spektrs vēl ievērojami pieaugs.” Par materiāla ražošanu un pielietošanas iespējām semināra dalībniekiem bija iespēja plašāk uzzināt arī ekskursijā uzņēmuma ražotnē.

Pievienot komentāru