Veca sieviete ar ziliem matiem sēdēja pie notāra. Šo vizīti viņš nekad neaizmirsīs!

Kad ir saskare ar cilvēkiem, darbs vienmēr ir interesants. Notāram dzīves laikā ir daudz ko nācies redzēt, bet šī apmeklētāja ar spilgti ziliem matiem spēja viņu pārsteigt un lika aizdomāties par savu dzīvi.

Viņa atnāca tādēļ, ka vēlējās norakstīt testamentu. Un, kad viņa sāka diktēt, tad vīrietis nokļuva pilnīgā šokā.

Viņa bija nolēmusi nodot savas galvas smadzenes zinātnes pētījumiem, savus mājas mīluļus lūdza atdot draugiem, vai tomēr atstāt dēlam.

Dzīvoklī viņai bija neliela bibliotēka, tāpēc viņa lūdza grāmatas nodot pilsētas bibliotēkā. Pajokoja, ka aizmirsusi, kurā no grāmatām ir nauda, tāpēc pirms nodošanas jāpārbauda visas grāmatas.

Beidzamais punkts bija tas, ka viņa lūdza sadedzināt viņas ķermeni un pelnus izkaisīt tieši Jaunzēlandē.

Uz jautājošo notāra skatu viņa paskaidroja, ka tādā veidā vēlas panākt to, ka viņas dēls ieraudzītu citu dzīvi, izrautos no biroja, kur viņš pavada visu laiku, neieraugot saules gaismu. Lai viņš neizdara tās kļūdas, kuras viņa pati izdarīja jaunībā.

Tālāk viņa turpināja pārsteigt jauno speciālistu, paziņojot, ka apmeklē motocikla vadīšanas kursus, tāpēc motociklu kopā ar dzīvokli viņa novēlē savam dēlam.

Viņa turpināja runāt savam vecumam pārsteidzošas lietas, bet notārs sēdēja, visu pierakstīja un atcerējās, ka vajag taču dzīvot šeit un tagad. Gluži kā to dara šī brīnišķīgā sieviete.

Pēc tam, kad viņi beidza, vīrietis piezvanīja sievai un paziņoja, ka nekad nav bijis Āfrikā…

Kāpēc nepamēģināt?

 

COMMENTS

Pievienot komentāru