“Vecais idiots, savus zobus piesedz!” Sabiedrībā zināmas personas turpina saņemt draudus

Pēc policijas un prokuratūras lēmuma neierosināt kriminālprocesu pret vienu no aktīvākajiem dažādu protestu dalībniekiem Jāni Sondaru, kurš vairākkārtīgi draudējis žurnālistiem, līdzīgus draudus turpina saņemt arī citi cilvēki, kuri mēģina pārliecināt līdzpilsoņus vakcinēties.
Te gan derētu atcerēties, ka šī gada sākumā pēc Valsts policijas priekšnieka ierosinājuma Iekšlietu ministrija bija pat sagatavojusi likuma grozījumus, kas paredzēja kriminalizēt varas pārstāvju goda un cieņas aizskaršanu dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

Draudus saņem Jānis Rukšāns

Triju zvaigžņu ordeņa kavalierim, selekcionāram Jānim Rukšānam Covid-19 izraisītu traģēdiju ir nācies pārdzīvot pašam. Šī gada februārī pēc slimnīcā pavadītas nedēļas dzīvību zaudēja viņa brālis – orientēšanās sporta leģenda Atis Rukšāns. Toreiz viņš sociālajā vietnē “Facebook” ierakstīja: “Tikai pēc tam tu tā pa īstam saproti, kādi nelieši bija tie trīs kretīni un viens pusbankrotējis politiķis, kas, dzīdamies pēc sen zaudētas popularitātes vai sava biznesa interesēs, aicināja uz masu protestiem. Neesmu reliģiozs, bet, ja tur augšā kāds ir, kas mūs vēro, ceru, ka šie maitas un citi tusiņu rīkotāji, masku nevalkātāji, ierobežojumu ignorētāji Pastarā tiesā saņems pelnīto sodu.”

Pēc šīs traģēdijas Rukšāns arī kļuvis par visai aktīvu vakcinēšanas popularizētāju un bieži par to raksta “Facebook”.

Intervijā Jauns.lv viņš gan atzīst, ka uzbrūkošā tonī to nedara.  “Es tikai publicēju statistiku un mediķu atziņas, nevienu nelamāju un neapvainoju – cilvēkiem pašiem ir jāsaprot, kas var glābt viņu dzīvības,” norāda Rukšāns.

Tas gan nepatīk vakcinācijas noliedzējiem. No kādas personas vārdā Didzis Rukmanis viņš saņēmis vēstuli, kas noteikti būtu vērtējama kā reāli draudi: “Idiņ, laikam tiešām būs jāaizbrauc uz tavām Cēsīm un jānosit no tavas boškas tā jau lisos, sirmos matus, sivēn, kāda tev bija iesauka PSRS laikos skolā, debīleni. Sivēn, kurš tev telefonu rokās iedeva? Rukšu Jancis, tevi visi skola saukāja, aizmirsies jau, kuili? Tavs krāniņš stipri par īsu. Un vēl, pauts, domā, ka mums, dienējušiem elites pulkā, būs sevišķi grūti atrast tavu adresi? Vai esi vispār dzirdējis par Pleskavas pulku? Vecais idiots, savus žurkas zobus piesedz, jauni maksās vismaz trīs štukas eiro. Pilna tava adrese man būs rīt. Kā ar minimums salauztu degunu?” Policijā gan Rukšāns nav vērsies, jo īsti jēgu tam neredz.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru